Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Mogen we even onze nieuwe afdelingscoördinator voorstellen?
16 december 2015 |

Mogen we even onze nieuwe afdelingscoördinator voorstellen?

​Mag ik u voorstellen?
Jeanny Beerens, sinds maandag 2 november de nieuwe afdelingscoördinator van het Rode Kruis Tilburg.

Hoe ben je bij het Rode Kruis Tilburg terechtgekomen?

Heel simpel, via Indeed, een site waar vacatures op staan. Ik heb hiervoor zo’n drie jaar als Teamcoach Servicepunten bij Van Neynsel gewerkt. Dat is een ouderenzorgorganisatie in Den Bosch. Ik heb daar een goede tijd gehad maar ik was toe aan iets nieuws!

Ben je helemaal gestopt bij je vorige baan?

Nee, ik werk als vrijwilliger voor het bestuur van de stichting Vrienden van Boswijk, een van de locaties van Van Neynsel. Een heel mooi verpleeghuis in Vught met een goede visie op de dementie. De mensen wonen er heel vrij.

Wat zijn je verwachtingen?

Rode Kruis Tilburg lijkt mij een bevlogen club waar iedereen stinkende zijn best doet. Aan een project als de ‘Welkom Winkel’ zie je hoe succesvol het is. Het Rode Kruis zelf is een grote bekende organisatie waar ik graag voor wil werken. De kunst is, denk ik, dat ik me niet al te veel met de uitvoering ga bemoeien. Dit omdat er heel veel vrijwilligers werkzaam zijn die echt goed werk doen, ieder op hun eigen manier.


Je hebt kort geleden de opleiding verandermanagement afgerond, wat houdt die vorm van management precies in?

Het gaat om het ombuigen van een cultuur binnen een organisatie. Verandermanagement gaat ervan uit dat je gestructureerd omgaat met veranderingen binnen een organisatie.

Belangrijk is vooral dat medewerkers of vrijwilligers meegenomen worden in de veranderingen zodat er draagvlak gecreëerd wordt. Uit ervaringen blijkt dat de verandering dan succesvoller is.

Hoe vind je het om in Tilburg aan de slag te gaan?

Ik heb er een jaar of tien gewoond, gewerkt en ook gestudeerd. Ik vind het een hele leuke stad! Qua kunst en cultuur gebeurt er veel. Er zijn veel studenten. Ik heb er altijd graag gewoond. De afgelopen drie jaar toen ik in Den Bosch werkte was het goed, maar Tilburg vind ik eerlijk gezegd een stad waar meer gebeurt.

Ook was ik benieuwd naar Jeanny’s privéleven. Waar ze woont, wat ze graag doet.

'Nou, ik ben 42 jaar. Ik woon al twaalf jaar in Drunen met mijn vriend en ons zoontje Tobias van 8 jaar.  Het is een leuk dorp waar genoeg te doen is, niet ver van de stad en dichtbij het bos, de Loonse en Drunense duinen. Het is gelukkig nog wel een beetje in de buurt van Tilburg. Mijn vriend en ik hebben soms heimwee naar de stad,  maar we wonen wel erg mooi en ons zoontje heeft er nu tenslotte ook zijn vriendjes en de voetbal.'

En wat zijn je hobby’s?

Ik ben dol op musea. Stedentrips maak ik graag, de laatste was naar Berlijn, een erg mooie stad. Thuis heb ik een moestuin en ik kook graag en ook met mijn eigen oogst.

Wat is je rol bij het Rode kruis Tilburg?

Jeanny is per 1 november aan de slag en zal een Management Team (MT) aansturen. In het MT hebben taakveld coördinatoren zitting, die weer op hun beurt de verschil-
lende operationele groepen aansturen en faciliteren. Jeanny zelf rapporteert aan het bestuur.

Haar e-mail is J.d.m.beerens@home.nl
En ze is natuurlijk te bereiken via ons kantoor: (013)  5 42 51 63

Werkdagen:
Maandag en donderdag van 9.00 - 14.45 uur.
Dinsdag hele dag.