Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Dit doen we Sociale Hulp

Zelfredzaamheid bevorderen

U wilt meer contact met mensen in uw omgeving?
Het Nederlandse Rode Kruis organiseert allerlei activiteiten om isolement te doorbreken. Voor jong en oud. Ook in Tilburg en omgeving.

Wil je meer weten?
Informeer bij Rode Kruis Tilburg, tel: 013-5425163 of 
info@rodekruistilburg.nl
 
Openingstijden kantoor
Maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 13.00 uur

Telefooncirkel

Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als je alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Bovendien is het gewoon gezellig als er iemand belt. Wilt u ook iedere dag even gebeld worden?
Neem dan contact op met Rode Kruis Tilburg, telefoon 013-5425163 of mail naar: info@rodekruistilburg.nl.

 


opstap.jpgUitstapjes  

Even de deur uit, andere mensen ontmoeten en gezellig met elkaar er opuit. Soms is het lastig om zelf uitstapjes te maken. Wegens een hoge leeftijd, een handicap of ziekte.
Het Rode Kruis organiseert talrijke activiteiten dichtbij huis. En regelt ook het vervoer daar naartoe als dat nodig is.
Iedereen die gezelligheid en contact zoekt of er even uit wil, maar die daarbij gehinderd wordt door handicap, ziekte, leeftijd of persoonlijke omstandigheden kan ervan gebruik maken.

rolstoelbusVervoer

Een hoge leeftijd, handicap of ziekte kan het maken van een uitstapje knap lastig maken. Vaak moet er van alles geregeld worden om de deur uit te kunnen. Rolstoelvervoer bijvoorbeeld. Of hulp bij het uitstappen. Het Rode Kruis Tilburg e.o. regelt voor u aangepast vervoer zodat u onbezorgd op stap kunt. 

Bijzondere Vakanties​

Een week onbezorgd genieten van al het moois dat Nederland ons te bieden heeft. Helemaal zorgeloos? Wat ons betreft wel. Het Nederlandse Rode Kruis is al 60 jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. Onze medewerkers en vrijwilligers leveren u de beste zorg. Op onze prachtige vakantielocaties hoeft u zelf nergens aan te denken, alleen maar te genieten. En als u wilt, kunt u bij ons altijd samen met uw partner, vriend, vriendin of familielid boeken.
 
Gedurende uw vakantie organiseren we tal van activiteiten voor onze gasten. Maar u bepaalt natuurlijk zelf of u hieraan mee wilt doen. Of dat u liever zelf uw uitstapjes of ontspanning in de accommodatie of de omgeving zoekt.

De vakanties spelen zich af op drie bijzondere locaties:
  • Het vakantieschip de J. Henry Dunant;
  • Hotel IJsselvliedt, een tweehonderd jaar oud herenhuis in Wezep;
  • Hotel De Valkenberg, een landhuis in Rheden;
Heeft u een handicap of bent u ziek, waardoor het voor u moeilijk is om zelfstandig op vakantie te gaan? Dan kunt u zich opgeven om met het Rode Kruis op vakantie te gaan.  U kunt bellen naar: Rode Kruis Tilburg, telefoon 013-5425163 of mailen: info@rodekruistilburg.nl

Begeleiding bij het zwemmen​

 
Voor mensen die slecht ter been zijn of beperking hebben, is iets eenvoudigs als sporten een hele onderneming. Een aantal Rode Kruisafdelingen biedt daarom begeleiding bij het zwemmen. Ook Rode Kruis Tilburg. Naast een leuke, ontspannende activiteit is het voor de deelnemers ook een sociale activiteit. Ze leggen contacten en zijn even uit hun dagelijkse omgeving. Rode Kruis vrijwilligers helpen bij het omkleden. Tijdens het zwemmen kunnen Rode Kruisvrijwilligers de zwemmers ondersteunen en begeleiden. Zwemmen is voor niet-gehandicapten iets vanzelfsprekends. Zo kunnen we dit ook aan gehandicapten bieden. 
 
Bent u gehandicapt en wilt u graag begeleid worden bij het zwemmen?
Neem contact op met Rode Kruis Tilburg, telefoon 013-5425163.

Zwemmen voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad)

Voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad) is een aparte groep actief. Wilt u meer informatie? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op: 013-5425163