Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Dit doen we Eerste hulp Eerste Hulp opleidingen

Eerste Hulp opleidingen

EHBO, eerste hulp bij ongelukken, een heel belangrijke taak van het Rode Kruis.​ Wil jij een EHBO-diploma halen? En wil je die kennis inzetten voor de evenementenhulpverlening door het Rode Kruis? Meld je aan!

 

Aanmelden

Meldt u dan als vrijwilliger bij het Rode Kruis en volg de opleiding tot Eerste Hulpverlener. Leer diagnoses stellen, levensreddende handelingen uitvoeren, veiligheid en bedienen van een AED.

Start cursus

Kijk of je zorgverzekeraar de cursus vergoedt.
Aanmelding:
Rode Kruis Tilburg e.o.,
Leonard van Vechelstraat 2 in Tilburg,
(013) 542 51 63,
e-mail: info@rodekruistilburg.nl.

Belang EHBO

Waarom is het zo belangrijk is dat het Rode Kruis EHBO'ers kan inzetten?
Om aan de vraag naar Eerste Hulpverleners te voldoen heeft het Rode Kruis altijd behoefte aan gemotiveerde vrijwilligers. Dat kunt u al zijn bij een inzet van een paar uurtjes per maand.
Reanimatie Festival Mundial

Levensreddend

"In de EHBO-opleidingen die wij geven leer je diagnoses stellen, levensreddende handelingen uitvoeren, zoals reanimeren en het bedienen van een AED (automatische externe defibrillator). Daarnaast leren we hoe om te gaan met agressie."

Hulp verlenen per fiets

 "Met het diploma op zak ben je inzetbaar tijdens evenementen zoals Ten Miles, Truck Tour en Festival Mundial. En voor wie verder wil: je kunt je ook nog laten opleiden tot biker. Dan leer je noodhulp te verlenen per fiets.
Sinds voorjaar 2009 beschikt Tilburg als eerste district in Nederland over een gecertificeerd biketeam. Volop uitdagingen dus om je maatschappelijk betrokkenheid in daden om te zetten." Lees meer over ons biketeam>>
Wil je je opgeven? info@rodekruistilburg.nl


 foto: Marco Peters