Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Dit doen we Eerste hulp Rode Kruis biketeam

Rode Kruis biketeam

eerste optreden.JPGDe biketeams van de politie brachten Peter Tempelaars op het idee om voor het Nederlands Rode Kruis een nieuw fenomeen te ontwikkelen. Door het drukke verkeer in de binnenstad en bij inzetten bij grote en drukke evenementen kunnen ambulances niet altijd snel ter plaatse zijn.

Rode Kruis biketeam

Een Rode Kruis biketeam kan de hulpverlening aanzienlijk versnellen, levensreddende handelingen verrichten als stabilisatie van het slachtoffer en reanimatie. De later gearriveerde ambulance kan het slachtoffer dan meteen meenemen.

Goede samenwerking

Belangrijk: goede samenwerkingBikers kunnen efficiënter samenwerken met hulpverlenende collega’s van de politie. Bij de ambulancezorg zien we eveneens de ontwikkeling naar verpleegkundigen op de motor (rapid responders) om de hulpverlening vooral in zeer drukke gebieden te verbeteren.

Snel inzetbaar en ter plaatse

fiets rechts.JPGDe bikers zijn sneller inzetbaar, sneller ter plaatse en derhalve kwaliteit verhogend in gebieden die voor de auto’s niet of nauwelijks toegankelijk zijn. De 6 minuten grens in geval van een hartstilstand is daarbij maatgevend.
Besparing van het milieu en kosten van brandstof.  In veel gevallen zal het biketeam niet alleen aanvullend maar ook vervangend voor de auto werken.

Wordt ook Rode Kruis biker  

Speciaal uitgeruste Rode Kruis BikeRode Kruis Tilburg is hard op zoek naar bikers. We hebben behoefte aan een grotere groep Rode Kruis bikers.
Een dynamisch Rode Kruis wil meebewegen met een stromende maatschappij, zich moderner profileren en hierdoor wellicht meer jongeren aantrekken.
 
In 2008 startten Peter Tempelaars en Cees Oostelbos dit vernieuwende project. Bekijk het filmpje over het Rode Kruis biketeam Tilburg
 
Foto's: Ramon van Dongen