Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Actueel Ondertussen in het district

Ondertussen in het district

Gehandicaptenmiddag Tilburgse Kermis

Op dinsdag 22 juli vindt de jaarlijkse gehandicaptenmiddag op de Tilburgse Kermis plaats. De middag is al 44 jaar een gezamenlijk initiatief van Stichting Werkgroep Recreatie Gehandicapten Gewest Tilburg en het Rode Kruis Tilburg. Van één tot zes zijn de prijzen gereduceerd, draaien de attracties op aangepaste snelheid en zijn de instaptijden langer dan normaal, zodat de kermis optimaal toegankelijk is voor de bezoekers met een beperking.

Gehandicaptenkermis Tilburg.jpg

Mooie opbrengst Rode Kruis Tocht

Op zondag 6 april trokken bijna 550 wandelaars de wandelschoenen aan om mee te lopen met de derde editie van de Rode Kruis Tocht. De wandeltocht heeft een bedrag van maar liefst 2000 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar de lokale activiteiten van het Rode Kruis Tilburg.  Organisator Natasja den Otter: 'Wandelaars waren lovend over het parcours en de voorzieningen onderweg. Ook de kinderen die met de puzzeltocht meededen, kwamen enthousiast terug. Het was een succesvolle dag met tevreden wandelaars!'  
Rode_Kruis_Tocht.jpg

OVR schenkt € 250 aan Rode Kruis Tilburg

Na de Algemene Ledenvergadering van de OVR op 17 maart houdt Jan Melis, directeur-eigenaar Melis Gieterijen Tilburg, een bevlogen betoog over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na afloop ontvangt Melis als erevoorzitter van Rode Kruis Tilburg uit handen van OVR-voorzitter en Rode Kruis-vrijwilliger Jozef van den Corput een cheque van € 250 voor het Rode Kruis.
OVR cheque.jpg

Certificaten voor negen EHBO-professionals

Alle deelnemers aan de EHBO-cursus haalden eind maart hun certificaat. Het Rode Kruis Tilburg heeft er negen potentiële vrijwilligers bij die ingezet kunnen worden bij evenementen. Tijdens het Vrijwilligersfeest op zaterdag 31 mei heeft EHBO-docent Ad Molenschot de Europees erkende certificaten ‘Uitgebreide EHBO met aantekening verbandleer’ uitgereikt.
In oktober 2014 start de nieuwe EHBO-cursus. Meld je aan via info@rodekruistilburg.nl.

EHBO-certificaten2.jpg

Rommel- en brocantemarkt Riel

Op zondag 7 september wordt rondom het gebouw van het Erfgoed Depot in Riel een rommel- en brocantemarkt gehouden ten bate van het Rode Kruis Tilburg. De markt is geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur. De entree is 1 euro en kinderen tot 12 jaar mogen de markt gratis bezoeken. Er zijn nog kramen beschikbaar!
Vorig jaar leverde de markt een mooie opbrengst op van bijna € 1000 . Locatie: Dorpstraat 56, Riel.

Uitstapje voor bewoners Jozefzorg

Acht ouderen van Woonzorgcentrum Jozefzorg in Tilburg gaan op 25 september naar Intratuin in Tilburg. Het gezelschap wandelt vóór de lunch door het Leijpark en luncht in restaurant Etenstijd. De dankbaarheid en het geluk van de ouderen bewijzen maar weer hoe een klein gebaar van vrijwilligers zo’n groot succes kan opleveren. Vrijwilligers, bedankt voor jullie ondersteuning, betrokkenheid, vriendelijkheid en humor.