Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Texel

Rode Kruis afdeling Texel

​​Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. Deze taak kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals u. Kom in actie en word vrijwilliger of steun ons werk met uw gift​.


 

​Afdeling Texel
Ankerstraat 24
1794 BJ OOSTEREND NH
0222-318224

Over ons

De waarde van vrijwilligers voor het Rode Kruis is groot. Onze activiteiten zouden niet mogelijk zijn zonder de inzet van de vrijwilligers. Het is fijn dan mensen bereid zijn kostbare tijd op te offeren om een verschil te maken voor andermans leven. Onze werkwijze? We bekijken voortdurend waar onze hulp het hardst nodig is, overleggen met hulpvragers en bieden concrete oplossingen aan. Waar het kan helpen wij!

Activiteiten

Veel mensen kennen het Rode Kruis door de internationale hulpverlening en van hulp bij nationale rampen… maar we doen veel meer. Wist u dat in Nederland slechts één op de 30 personen (3,2%) beschikt over Eerste Hulp vaardigheden? Vergroot uw kennis over Eerste Hulp!

EHBO: bijzondere hulp op bijzondere plaatsen
De een loopt zich de blaren op de voeten. De ander wordt doodziek van drugs. Een EHBO'er van het Rode Kruis kan van alles tegenkomen. EHBO'ers worden ingezet op EHBO-posten op evenementen en op de noodopvanglocaties voor vluchtelingen. Het Rode Kruis Texel is terecht trots op het team van goed opgeleide en getrainde vrijwilligers, die in staat zijn om bij alle soorten letsel eerste hulp te verlenen. Wie zich aansluit bij dit team, doet veel praktijkervaring op, leert om het hoofd koel te houden in risicosituaties en goed samen te werken met andere hulpdiensten.
Mensen die zich willen aansluiten moeten minstens 18 jaar oud zijn, een geldig EHBO- of reanimatiecertificaat en/of een medische achtergrond hebben en bereid zijn om per jaar ongeveer 52 uur te worden ingezet.
EHBO'ers verrichten zinvol, verantwoordelijk en afwisselend vrijwilligerswerk. Het Rode Kruis verzorgt opleidingen en trainingen en biedt de vrijwilligers volop mogelijkheden om hun deskundigheid te vergroten en hun talenten te ontwikkelen. Daarnaast biedt het Rode Kruis de vrijwilligers tijdens het uitvoeren van hun mooie taak de benodigde materialen, kleding en een verzekering.
Ine Boelhouwer (0222-31 58 00) of Willeke Ellen (0222-31 82 24) vertellen graag meer. E-mailen kan ook: ehborodekruistexel@gmail.com

 

Uitbreiding Noodhulpteam Texel?
Een ongeluk? Een ramp? De vrijwilligers van het Noodhulpteam van het Rode Kruis ondersteunen de medische professionals. Zij richten zo nodig de opvanglocatie in en verlenen EHBO. Natuurlijk moeten zij ook beoordelen welke slachtoffers moeten worden gezien door een professional. Om goed geoefend te blijven voor een inzet in noodsituaties, draaien de vrijwilligers door het jaar heen mee in de eerstehulpverlening bij grotere evenementen. Die biedt Texel gelukkig genoeg!
Het Noodhulpteam van Rode Kruis Texel kan versterking gebruiken, en zoekt mensen vanaf 18 jaar die hulpverlenen in het bloed hebben, stressbestendig zijn en incasseringsvermogen hebben. Die direct in actie komen als er iets gebeurt en niet bang zijn om verantwoordelijkheid te dragen. Die bereid zijn om een mobiele telefoon en een pager op zak te hebben en die binnen 15 minuten inzetbaar zijn – en daarvoor toestemming hebben van een eventuele werkgever.
Deze mensen biedt het Rode Kruis een uitgebreide opleiding, zinvol vrijwilligerswerk en de mogelijkheid om de eigen deskundigheid te vergroten en talenten verder te ontwikkelen.
Ine Boelhouwer (0222-31 58 00) of Willeke Ellen (0222-31 82 24) vertellen graag meer. E-mailen kan ook: ehborodekruistexel@gmail.com

In de spotlights

 

 

Grote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levenshttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Cholera-epidemie-in-Jemen-eist-levens.aspx2017-06-26T22:00:00ZGrote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levens
"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"http://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Guido-werkt-in-Mosul-Met-delen-van-explosieven-in-hun-lichaam-komen-ze-het-ziekenhuis-binnen.aspx2017-06-22T22:00:00Z"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"
Onderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomenhttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Onderzoek-door-inzet-Rode-Kruis-tienduizend-extra-Ebola-gevallen-voorkomen.aspx2017-06-21T22:00:00ZOnderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomen

Iedereen kan helpen

help ook!

Als vrijwilliger

Wil jij jezelf ontplooien en iets doen voor anderen? Bij het Rode Kruis ben je meer dan welkom. Lees meer

Tracing

We herstellen het contact tussen familieleden die elkaar in de chaos zijn kwijtgeraakt. Lees meer

Noodhulp

Wij ondersteunen hulpverleningsdiensten met hulp aan slachtoffers tijdens noodsituaties.Lees meer