Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Súdwest Fryslân Nieuws Feest 70 jaar Rode Kruis Súdwest-Fryslân
15 juni 2016 |

Feest 70 jaar Rode Kruis Súdwest-Fryslân

​​​​​​​​Tienduizenden vrijwilligers gaan tijdens de Rode Kruis Week, van 19 tot en met 25 juni, met een collectebus langs de deuren om steun te vragen voor de regionale hulpverlening van het Rode Kruis. Dat gebeurt ook bij het Rode Kruis afdeling Súdwest-Fryslân. Maar wij vieren dit jaar ook onze 70e verjaardag en organiseren daarom aan het einde van de Rode Kruis Week een Open Dag op zaterdag 25 juni 2016. ​​​Iedereen is van harte welkom!

Rode Kruis Week

Ieder jaar is er een speciale Rode Kruis Week, dit jaar van 19 tot en met 25 juni. Tijdens deze week is er aandacht voor de regionale hulpverlening van de noodhulporganisatie en wordt door alle afdelingen in het land gecollecteerd. Dankzij de inzet van duizenden collectanten voor het Rode Kruis is het mogelijk om directe hulp te geven aan mensen die dat hard nodig hebben. Om deze activiteiten met volle inzet te kunnen blijven voortzetten is de opbrengst van de collecte erg belangrijk. De opbrengst gecollecteerd aan de deur komt namelijk 100% ten goede aan het werk van de lokale Rode Kruis afdeling. Het geld wordt besteedt aan de aanschaf van lesmateriaal en de thema-avonden voor vrijwilligers, de SOOS voor blinden en slechtzienden én de jaarlijkse dag boottocht voor ouderen.

Programma Open Dag 25 juni

Dit jaar bestaat de afdeling Súdwest-Fryslân van het Rode Kruis 70 jaar. Voor ons een gelegenheid die we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren we aan het einde van de Rode Kruis Week een feestelijke Open Dag. Op zaterdag 25 juni is iedereen tussen 11:00 en 16:00 uur van harte welkom in het Rode Kruis gebouw aan de Selfhelpweg 2 in Sneek.

Het wordt een feestdag boordevol activiteiten, waaronder:

  • Demonstraties EHBO en reanimatie met een AED door geschoolde Rode Kruis hulpverleners

  • Instructie hulp bij brandwonden

  • Kinderen kunnen door Rode Kruis hulpverleners verbonden worden en zich laten schminken door Lotus vrijwilligers

  • Kijkje nemen in de vervoersmiddelen, de mobiele hulppost en SIGMA team

  • Meedoen aan de Rode Kruis Quiz met kans op leuke prijzen

  • Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig en een Rode Kruis kleurplatenwedstrijd​

70 jaar actief in Súdwest Fryslân

​De afdeling Súdwest-Fryslân is in 2012 ontstaan door de samenvoegingen van de afdelingen Sneek, Wymbritseradiel, Workum, Bolsward & De Greidhoeke, Wûnseradiel en de Kleine Zuidwesthoek. De afdeling heeft op dit moment ruim 100 enthousiaste vrijwilligers die zich belangeloos en vrijwillig inzetten voor de activiteiten van het Rode Kruis. We vinden het belangrijk dat elke vrijwilliger doet waar hij of zij goed in is. De Rode Kruis vrijwilligers zijn onmisbaar bij tal van kleine en grote evenementen, zoals de Elfstedentocht op de fiets, te voet en roeiend over de Friese meren. Maar ook paardenconcoursen, boottochten, sport toernooien, wandeltochten, muziek/popconcerten, skûtsjesilen en natuurlijk de Sneekweek. Daarnaast worden de vrijwilligers ook gevraagd voor hun inzet tijdens evenementen van collega afdelingen. Denk hierbij aan de Nijmeegse Vierdaagse en Sail Amsterdam. Als vrijwilliger sta je vaak vooraan bij de leukste evenementen en we zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. 


Wordt vrijwilliger bij het Rode Kruis of schakel het Rode Kruis in voor EHBO ondersteuning tijdens uw evenementen of activiteiten.

Tot ziens op zaterdag 25 juni 2016 in Sneek.​​


Uitnodiging open dag Rode Kruis Sudwest-Fryslan 25 juni 2016.jpg


rode kruis sudwest fryslan rode kruis week collecteselfie.JPGArtikel delen?