Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Súdwest Fryslân Nieuws Rode Kruis Oogpunt weer van start
7 september 2016 |

Rode Kruis Oogpunt weer van start

​​​​​Na een heerlijke zomer is SOOS 't Oogpunt op dinsdagmiddag 6 september weer van start gegaan. Met​​ een gevarieerd programma willen we mensen met een visuele handicap eens per ​maand een gezellige en informatieve middag​ met gelijkgestemden bieden. Het was dan ook leuk om tijdens de eerste bijeenkomst zoveel nieuwe gezichten te mogen verwelkomen voor een kennismaking. Deze middag kwam Karel Raven op bezoek om over een Webbox2 te vertellen.

Wat is een Webbox?

Uiteraard heeft Karel een exemplaar meegenomen. De Webbox2 biedt mensen met een visuele handicap te luisteren naar bijvoorbeeld gesproken boeken, kranten en tijdschriften of naar informatieve programma's zoals Horizon, dat dagelijks een nieuwe aflevering uitzendt. Maar ook het laatste ANP-nieuws en diverse actuele krantenberichten, zonder te hoeven wachten op Daisy Cd's. Voor het programma-aanbod van de Webbox wordt samengewerkt met onder meer de NPO, RTL, SBS, Passend Lezen, Dedicon en diverse (belangen)verenigingen voor blinden en slechtzienden. Aan het gebruik van de Webbox2 is een basisabonnement verbonden. De aanschafprijs van de Webbox2 wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Klik hier voor meer informatie.​

Zelfredzaamheid versterken

Met de SOOS wil het Rode Kruis de zelfredzaamheid van visueel gehandicapte mensen versterken en de sociale betrokkenheid vergroten. De SOOS organiseert op één keer per maand op dinsdagmiddag een gezellige en informatieve bijeenkomst in het Rode Kruis gebouw in Sneek.

Er is nog plaats voor e​en aantal nieuwe deelnemers binnen de Soos. Bent u visueel gehandicapt dan bent u, maar ook uw partner of naaste is van harte welkom. Kent u mensen in uw omgeving met een visuele beperking? Wijs ze dan op de mogelijkheden die het Rode Kruis hen biedt. 

Klik hier voor meer informatie.SOOS Oogpunt Webbox2.JPG​\


Artikel delen?