Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Súdwest Fryslân Nieuws Rode Kruis jubilarissen in de bloemetjes
30 november 2015 |

Rode Kruis jubilarissen in de bloemetjes

Maandag 30 november 2015 was de jaarlijkse bijeenkomst van de vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Súdwest-Fryslân. In het Rode Kruis gebouw aan de Selfhelpweg in Sneek werden deze avond 7 jubilarissen in de bloemetjes gezet, een lezing over vluchtelingenwerk gehouden en de nieuwe website gepresenteerd. ​

​De avond werd geopend door een lezing van Jaap Vellinga, coördinator vluchtelingenwerk Zuidwest Friesland. Hij vertelde over zijn ervaringen van de afgelopen jaren, maar ook over de vluchtelingen die naar Nederland komen. Deze mensen zijn op zoek naar een humaan leven zonder ellende van oorlog en geweld. Van de 60 miljoen vluchtelingen die wereldwijd op de vlucht zijn, zullen er op korte termijn 200 in onze regio opgevangen moeten worden. Een relativerend verhaal wat indruk heeft gemaakt.

Daarna werden maar liefst 7 jubilarissen in het zonnetje gezet voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor het Rode Kruis afdeling Súdwest Fryslân. Dit zijn mw. Joke Venema-Hoekstra (30 jaar),  mw. Tilstra (30 jaar), dhr. Tjeerd Ligthart (30 jaar), mw. Poepjes (20 jaar), mw. Marjo Pool (10 jaar), dhr. Van de Berg (10 jaar) en dhr. Jan Arts (10 jaar). Iedereen kreeg een Rode Kruis speldje, oorkonde en een bos bloemen.

De avond werd afgesloten met een presentatie van de nieuwe website van de afdeling door Baukje Venema. Zij heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan onze online vindbaarheid met als resultaat www.rodekruis.nl/sudwestfryslan


 

rode kruis sudwest fryslan jubilarissen 2015.JPG
 

Onder van links naar rechts: mw. Tilstra (Cornwerd) dhr. Ligthart (Sneek). 

Boven van links naar rechts: mw. Pool (Sneek) mw. Poepjes (Bolsward), mw. Venema (Sneek) dhr. Arts (Sneek). Dhr. V.d. Berg staat niet op de foto.