Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Súdwest Fryslân Nieuws Rode Kruis helpt zeilers tijdens Sneekweek
10 augustus 2016 |

Rode Kruis helpt zeilers tijdens Sneekweek

Blaren op de handen, een gat in het hoofd of blauwe plekken. De hulpverleners van het Rode Kruis komen de meest uiteenlopende letsels tegen tijdens de Sneekweek. Vrijwilligster Dieuwke de Vries is al 17 jaar betrokken bij de hulpverlening tijdens de zeilweek. "Ik heb best veel gekke dingen meegemaakt."

Uitdagende toestanden

Tijdens de Sneekweek staat Dieuwke elke dag paraat om eerste hulp te verlenen aan bezoekers en zeilers. Van dronken feestgangers tot on(be)handelbare krijsende kinderen, vrijwilligster Dieuwke maakte de afgelopen jaren de meest uitdagende toestanden mee bij de Rode Kruis-hulppost op het Starteiland in Sneek. "Maar dat zijn uitzonderingen, de sfeer tijdens de Sneekweek is heel prettig", vertelt de Friezin. ,,Soms leer je mensen beter kennen als ze meerdere keren langskomen. Ik maak graag een praatje en ben ook altijd erg geïnteresseerd of de wedstrijden goed gaan. Ik heb vroeger ook gezeild."

Samen met collega's Joke en Frances heeft teamleider Dieuwke gezellige dagen aan het Sneekermeer. Tussen de kampeerders en zeilbootjes vertoeven de dames een week lang in de Rode Kruis-hulppost en staan ze klaar om eerste hulp te verlenen. ,,Maar mensen komen langs voor de meest uiteenlopende vragen; van waar de leukste winkeltjes zijn in Sneek tot of we nog een rol wc-papier te leen hebben. Soms lijkt het wel of we een toeristenbureau zijn", lacht Dieuwke.


 

sudwest fryslan sneekweek.jpg

sneekweek skutsjesilen SKS.jpg


Artikel delen?