Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Súdwest Fryslân Nieuws Oscar voor het Rode Kruis in Fryslân
9 mei 2016 |

Oscar voor het Rode Kruis in Fryslân

​​De 70e Elfstedenwandeltocht zit er op. Een tocht van 5 dagen en meer dan 200 kilometer langs alle 11 steden van Friesland. Het Rode Kruis van Fryslân was langs de route aanwezig voor medische ondersteuning. Een van onze vrijwilligers Frances de Vries heeft duizenden blaren geprikt en pleisters geplakt. Hieronder haar verhaal. 

"Deze Elfstedenwandeltocht was weer een belevenis om nooit te vergeten. Ten eerste om klaar te staan voor al deze kanjers die deze monstertocht willen lopen. Ten tweede om elkaar als Rode Kruis collega's te zien en samen te werken. En de deelnemers zijn geweldig. We ontvangen zoveel terug van de mensen die je weer op weg mag helpen om de tocht te volbrengen. Het aantal blaren is niet te tellen, de pleisters niet aan te slepen. Alle talen en dialecten komen voorbij, zoals die van onze zuiderburen. Een woordje Vlaams was ons niet vreemd. Op elke medische post werden we als Rode Kruis vrijwilligers zeer welkom geheten. De koffie stond vaak klaar. In Dokkum werd aan de wandelaars gevraagd wie ze wilden nomineren voor de wandel Oscar die ze in het leven hadden geroepen. En hoe leuk is het dan om deze als Rode Kruis collega's in ontvangst te mogen nemen. Ik heb van elke dag genoten, mede dankzij het prachtige weer." 

Kijk voor meer ​foto's op de Facebook pagina van het Rode Kruis Sudwest-Fryslan.

Omrop Fryslân was op woensdag tussen Stavoren en Workum aanwezig en liep met de wandelaars mee. Hieronder het video fragment.

 
 


Artikel delen?