Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Súdwest Fryslân Online aanvragen Sociaal medisch vervoer

Sociaal medisch vervoer

Rode Kruis Sudwest Fryslan sociaal medisch vervoer.JPG

Het sociaal medisch vervoer van het Rode Kruis Sudwest Fryslan is aangepast vervoer  voor mensen die vanwege hun lichamelijk of geestelijke beperkingen of ziekten extra ondersteuning nodig hebben. Het aangepaste vervoer kan plaatsvinden zittend, liggend of per rolstoel. De rolstoelbussen van het Rode Kruis Sudwest Fryslan zijn niet uitgerust als ambulance. Zij worden niet ingezet voor ambulancevervoer en ook niet voor gewoon taxivervoer.

Tijdens de lessen van het Rode Kruis wordt onze vrijwilligers uitgebreid geleerd hoe je een rolstoel in een bus vast moet zetten en de chauffeur moet een vaardigheidstest ondergaan om de bus te mogen besturen. Het aangepaste vervoer wordt doorgaans uitgevoerd door twee vrijwilligers waarvan tenminste  één tevens Eerste Hulp kan bieden. U bent dus in goede handen.

Sociaal medisch vervoer kan aangevraagd worden door of voor bedlegerige mensen die graag aanwezig willen zijn bij een gebeurtenis zoals een bruiloft of begrafenis of gezamenlijke uitstapjes voor mensen met beperkingen.

De coördinator vervoer neemt de aanvragen in ontvangst, beoordeelt ze, onderhoudt contact met de aanvragers en zorgt voor de planning van de ritten.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jan Bootsma
Telefoonnummer: 06 27 44 67 23

 Aanvraagformulier vervoer door Rode Kruis Súdwest Fryslân


 *
 *
 *

 *
 *