Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Súdwest Fryslân Dit doen we Sociale Hulp SOOS 't Oogpunt

SOOS 't Oogpunt

Mensen met een visuele handicap zijn van harte welkom om samen met de vrijwilligers
van het Rode Kruis er een gezellige middag van te maken. Vaak moeten mensen soms over de drempel worden geholpen om deel te nemen aan de SOOS bijeenkomsten, maar als ze eenmaal zijn geweest komen ze graag weer terug. Onder elkaar is er veel herkenning en hoeft er niet veel uitgelegd te worden. ​​

Sinds 1993 organiseert de afdeling een Soos voor visueel gehandicapte mensen. Elke eerste dinsdag van de maand komen de deelnemers van de Soos bij elkaar in het Rode Kruis gebouw aan de Selfhelpweg in Sneek.

Gezellig seizoen

Voor een seizoen wordt een gezellig programma gemaakt wat sterk varieert. Alle activiteiten zijn afgestemd op de visuele handicap. SOOS "Het Oogpunt" is een gezellige club waar veel wordt gelachen. Komt u uit Sneek dan kunt u thuis opgehaald en weer teruggebracht worden. Deelnemers van buiten Sneek kunnen wij ophalen vanaf het station. U betaalt daarvoor € 25 per jaar en daarvoor kunt u alle bijeenkomsten bezoeken incl. koffie en de thee.

Welkom

Er is nog plaats voor een aantal nieuwe deelnemers binnen de Soos. Bent u visueel gehandicapt dan bent u, maar ook uw partner of naaste is van harte welkom. Kent u mensen in uw omgeving met een visuele beperking? Wijs ze dan op de mogelijkheden die het Rode Kruis hen biedt.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze coördinatoren:

Else Dijkstra
Telefoonnummer: 0515 411 9​44
E-mail adres: elsedijkstra@gmail.com

Anja Jelmersma
Telefoonnummer: 0515 420 017