Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Súdwest Fryslân Dit doen we Sociale Hulp Kledinginzameling

Kledinginzameling

Help ons om lokale projecten mogelijk te maken door uw kleding te doneren. Voor u een kleine moeite, voor ons van groot belang. Sinds 2009 werkt het Rode Kruis en Stichting KICI Kledinginzameling samen. Gezamenlijk zetten wij ons in voor een duurzame wereld. Helpt u mee?

Wat gebeurt er met de ingezamelde spullen?

De kleding en schoenen worden gesorteerd op her draagbaar en niet her draagbaar textiel. Textiel dat her draagbaar is krijgt een tweede leven in o.a. ontwikkelingslanden.  Het textiel wat niet her draagbaar is gebruikt KICI bijvoorbeeld voor het vervaardigen van nooddekens voor vluchtelingen.

Wat kunnen we gebruiken?

Onder- en bovenkleding, sokken, kousen, schoenen, laarzen, sandalen, gympen, handdoeken, theedoeken, washandjes, dekbedhoezen, lakens, dekens, jassen, riemen, dassen, hoeden en petten maar ook gordijnen en vitrages.

Wat kunnen wij niet gebruiken?

Vloerbedekking, dekbedden en kussens, verontreinigde kleding en textiel, natte kleding, textiele landbouw producten zoals dekzeil en jute zakken.

Wat gebeurt er met de opbrengst?

Uw kleding krijgt niet alleen een goede tweede bestemming, de opbrengst ervan komt ook nog eens ten goede aan Rode Kruis projecten in de regio Zuidwest Friesland. Hierbij kunt u denken aan sociale hulp, eerste hulp bij evenementen, bijzonder vakanties, boottochten, gezellige middagen voor eenzame mensen, etc.

Waar kan ik de inzamelcontainers van KICI vinden?

In Zuidwest Friesland staan KICI inzamelcontainers in:
-  Sneek bij het gebouw van het Rode Kruis aan de Selfhelpweg 2
-  Hommerts op het terrein van Tuincentrum Groenrijk
-  Makkum in de buurt van de Supermarkt Jumbo

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jan Bootsma
Telefoonnummer: 06 27 44 67 23


Kici_container.jpg