Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Súdwest Fryslân Dit doen we Evenementenhulp

Evenementenhulp

​​Het Rode Kruis afdeling Súdwest-Fryslân levert EHBO en medische zorg bij duizenden kleine en grote evenementen in Friesland en is graag partner voor de hulpverlening op uw evenement.

Organiseert u een evenement waarbij de hulpverlening goed geregeld moet zijn? Zodanig dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Wilt u volledig ont-zorgt worden, zodat u zich met een gerust hart kunt focussen op het event? Maak dan gebruik van de diensten van het Rode Kruis.

In Friesland zijn we onder andere partner van de Elfstedentochten, paardenconcoursen, boottochten, sporttoernooien, wandeltochten, muziek/popconcerten, skûtsjesilen en de Sneekweek. Landelijk ondersteunen wij collega afdelingen onder andere tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en Sail Amsterdam.

Voordelen van samenwerking met het Rode Kruis:

  • Wij nemen graag de organisatie, afstemming en planning volledig uit handen.
  • Het Rode Kruis is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk.
  • Wij hebben jarenlange en uitgebreide ervaring.
  • Onze duizenden ervaren en goed getrainde vrijwilligers en onze gestandaardiseerde aanpak staan garant voor een professionele aanpak.
  • Van sportwedstrijd tot concert, van antiekmarkt tot vliegshow: Het Rode Kruis levert maatwerk. Voor iedere situatie beschikken wij over de juiste middelen.​

​Organiseer je een evenement of festival?

En wil je gebruik maken onze hulpverlening? Neem dan contact met ons op via het aanvraagformulier en wij sturen een offerte op maat. Onze contactpersoon is Sjoukje de Vries en bereikbaar op telefoonnummer 06 50 93 79 79.Wij beschikken over de juiste middelen

Zonder goed materiaal kunnen we niet de juiste hulpverlening geven. Er wordt dan ook veel energie en tijd gestoken in het onderhouden van ons materiaal. De afdeling beschikt over twee moderne rolstoelbussen. In de lessen wordt uitgebreid geleerd hoe je een rolstoel in een bus vast moet zetten en ook de chauffeur moet een vaardigheidstest ondergaan om de bus te mogen besturen.

Verder is er een mobiele hulppost die ingericht kan worden voor het ontvangen en behandelen van gewonden. De mobiele hulppost bestaat uit een zelfopblaasbare tent met een materialenwagen. In de materialenwagen zijn diverse hulpmiddelen zoals verbandmiddelen, reanimatieapparatuur, brancards, stoelen, verbandtassen, etc. aanwezig om adequate EHBO zorg te kunnen verlenen.

Het Rode Kruis heeft een eigen verbindingsnet waarmee de Centrale Post Ambulances (CPA) in Leeuwarden de gewenste hulpverlening kan inschakelen. De afdeling beschikt over portofoons en mobilofoons. Deze kunnen worden gebruikt tijdens evenementen, zodat vrijwilligers op locatie met elkaar in contact staan. Naast de eigen mobiele telefoons van vrijwilligers is dit een onmisbaar hulpmiddel om de juiste hulpverlening op gang te brengen. Vooral als het telefoonverkeer overbelast of uitgeschakeld is. Ook op de lesavonden wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.