Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Stichts Weidegebied Dit doen we Sociale Hulp/Zelfredzaamheid

Sociale Hulp/Zelfredzaamheid

​Met een tijdsinve​stering van een paar uurtjes per twee weken maakt u het leven van iemand anders zoveel interessanter...


Vrijwilligers van het Stichts Weidegebied zetten zich in voor verschillende activiteiten binnen onze Sociale Hulp/Zelfredzaamheid. Lees hieronder meer over de Sociale Hulp/Zelfredzaamheid die het Rode Kruis in dit gebied aanbiedt. Klik hi​er voor het overzicht van alle activiteiten per kerngebied.​


Sinds enige tijd neemt de vraag naar sociale/zelfredzaamheid activiteiten aanmerkelijk toe. Het aanbod van geschikte vrijwilligers blijft hierbij achter. Hierdoor is een wachttijd ontstaan voor de mensen die onze hulp zo goed kunnen gebruiken.
Daarom is het Rode Kruis blijvend op zoek naar vrijwilligers die een paar uurtjes per twee weken vrij kunnen maken voor één van onze sociale/zelfredzaamheid activiteiten.
 

Iets voor u?

Voor vragen of inlichtingen over Sociale Hulp/Zelfredzaamheid kunt u telefonisch contact opnemen met de volgende personen of mailen naar stichtsweidegebied@rodekruis.nl ​: 
  • De Ronde Venen: Helma van der Meer, 0297-289185
  • Vechtstreek: kantoor afdeling Stichts Weidegebied, 0297-254231
  • De Angstel: kantoor afdeling Stichts Weidegebied, 0297-254231
  • Woerden: kantoor afdeling Stichts Weidegebied, 0297-254231 (voor Oudewater: Tini Wijnberg,​ 0348-564547​​)
 

Activiteiten Sociale Hulp/Zelfredzaamheid  


​Huisbezoek
Onze vrijwilligers bezoeken mensen voor een praatje, een spelletje, samen boodschappen doen of bieden gewoon een luisterend oor. Aan het huisbezoek zijn geen kosten verbonden. Veel mensen vinden het plezierig als er regelmatig iemand komt aanwaaien. 

Oppashulp
Als vrijwilliger neemt u even de zorg over van de verzorger van bijvoorbeeld een gehandicapt kind of zieke partner.

​​​Recreatieve activiteiten/Welfare
U bent betrokken bij activiteiten als een spelletjesmiddag of de terugkerende handwerkgroep (bij de mensen thuis of op een locatie). Van de handwerkjes is er twee keer per jaar een verkoop van de gemaakte spullen (tijdens Koningsdag in Kamerik en in 't Oudelandt). Ook het begeleiden  van deelnemers bij uitstapjes ​wordt door onze vrijwilligers gedaan.

Vervoer
Als chauffeur brengt u mensen naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of de dokter. U helpt mensen die geen ander vervoer kunnen vinden. ​

Rolstoelduwen
Voor mensen in een rolstoel is het vaak een stuk lastiger om naar buiten te gaan en dingen te ondernemen. Als vrijwilliger van het Rode Kruis kunt u helpen: u gaat op stap met iemand in een rolstoel.
 DSCF5553a-rolstoel.jpg
​​

Telefooncirkel

U begeleidt een groep mensen die elkaar dagelijks belt om even bij te praten en bij elkaar na te gaan of alles ter plaatse in orde is.
 ​