Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Stichts Weidegebied Actueel Nieuws Lustrumreis met de Henry Dunant
10 november 2014 |

Lustrumreis met de Henry Dunant

Het zal u niet ontgaan zijn… dit jaar bestaat onze afdeling Stichts Weidegebied 10 jaar. Om dit te vieren hebben we, evenals bij het eerste lustrum, het Ms J. Henry Dunant afgehuurd exclusief voor gasten uit het Stichts Weidegebied. Onze gasten werden verzorgd door Rode Kruis vrijwilligers die eveneens uit het Stichts Weidegebied afkomstig zijn. De voorbereidingen voor de reis begonnen al lang van tevoren. Reserveren van de boot, zoeken van sponsoren, vrijwilligers en gasten, opleiden van de vrijwilligers, een kleine attentie voor gasten en vrijwilligers en alle administratieve handelingen die daarbij komen kijken.

unnamed.jpg 

Op maandag 1 september was het dan zover! De vaarroute van die week was Zaandam – Urk – Harlingen – Terschelling – Enkhuizen – Utrecht. In de prachtige stadjes Harlingen, West-Terschelling en Enkhuizen konden we van boord. De enthousiaste lokale vrijwilligers die ons daar opwachten konden ons veel vertellen over de geschiedenis en de mooie gebouwen. Het was na de wandeling ook heerlijk toeven op de terrasjes.

We hebben genoten van het fantastische weer, de prachtige plaatsen die we hebben aangedaan en het geweldige eten aan boord. ’s Avonds en ook overdag was er voldoende entertainment: een verhalenverteller, live muziek, schilderen, een quiz, etc. Maar er was ook ruimte voor de gasten om even lekker op het dek van het zonnetje te genieten of even een momentje rust te pakken in de hut.

vrijwilligers.jpg 

Veel vrijwilligers waren al eerder met de Henri Dunant mee geweest, maar voor een aantal was het de eerste keer. Het zijn lange dagen en het is hard werken, maar dat is het dubbel en dwars waard!

De laatste avond was iedereen, vrijwilligers, gasten én bemanning, enthousiast over de week. Helaas zat het er op zaterdag 6 september weer op!

Bij dezen wil het bestuur iedereen bedanken die deze reis mogelijk heeft gemaakt: de vakantie coördinatoren, de vrijwilligers, de vaste bemanning van de boot, de sponsoren (Rabobank Rijn en Veenstromen, Rabobank Utrechtse Waarden e.o., VSB fonds Woerden, Ronde Venen Fonds, SC Johnson Benelux, Welfare Woerden, Geschenkpakkettenlijn Martin van Laar, Jumbo Woerden, Banketbakkerij Buter, Kadohuis.com, Cilou en 5 Beaufort), de JHD werkgroep en natuurlijk onze gasten!