Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Stichts Weidegebied Actueel Nieuws Het Rode Kruis opent een inloopkantoor in Woerden
16 februari 2013 |

Het Rode Kruis opent een inloopkantoor in Woerden

Het Rode Kruis heeft begin 2013 een inloop kantoor geopend in Woerden. Doormiddel van dit inloop kantoor wil het Rode Kruis beter toegangelijk zijn voor de mensen in Woerden en omgeving.

Bij het inloopkantoor kunnen mensen terecht met vragen over allerlei hulpverlening voor henzelf of voor anderen die hulp kunnen gebruiken. Medewerkers van het Rode Kruis zoeken uit welke instantie het beste op de gevraagde hulp kan ingaan.  Als er geen passende hulp is, dan wordt gekeken of dat binnen het Rode Kruis te organiseren is.

Het inloopkantoor is er ook voor Rode Kruis vrijwilligers.

Zij kunnen daar met vragen terecht. Bestellingen die per e-mail of per telefoon doorgegeven zijn aan het inloopkantoor kunnen daar opgehaald worden, enveloppen en briefpapier zijn in voorraad.
Het inloopkantoor regelt deze zaken niet alleen voor de Woerdense vrijwilligers, maar ook voor de Rode Kruizers uit Harmelen, Kamerik, Linschoten, Montfoort, Zegveld en Oudewater en wie verder nog in de regio aan deze dienstverlening behoefte heeft.
Nu het inloopkantoor is gestart, wordt gekeken welke administratieve taken daar uitgevoerd kunnen worden door de mensen die daar op woensdag zitten.
 

We zijn te gast

We zijn te gast in de Meerpaal. Belangeloos wordt ons hier ruimte ter beschikking gesteld. Een interessante combinatie, de Meerpaal die hulp biedt vanuit een Christelijk perspectief en het Rode Kruis dat juist onafhankelijkheid en neutraliteit als kernwaarden heeft. Samen hopen wij de Woerdense gemeenschap nog beter van dienst te kunnen zijn.
 

U bent welkom

U bent van harte welkom, elke woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur en 13.00 en15.00 uur aan de Havenstraat 6 te Woerden. Mensen die moeilijk ter been zijn kunnen u via de Hogewoerd 3A het pand bereiken. Het inloopkantoor is dagelijks tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 06 43 57 57 87. Het e-mailadres is:  rodekruiswoerden@hotmail.com.