Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Stichts Weidegebied Actueel Nieuws Rode Kruis Stichts Weidegebied bestaat 10 jaar en viert dit met het vakantieschip J. Henry Dunant
1 maart 2014 |

Rode Kruis Stichts Weidegebied bestaat 10 jaar en viert dit met het vakantieschip J. Henry Dunant

Dit jaar bestaat de afdeling Stichts Weidegebied van Het Nederlandse Rode Kruis 10 jaar. Het Stichts Weidegebied bestaat uit de gemeenten De Ronde Venen, Oudewater, Montfoort, Woerden en een deel van Stichtse Vecht.

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Wereldwijd en om de hoek. Het Rode Kruis is vooral bekend van de hulp bij grote rampen in de wereld. Denk aan Syrië, de Filipijnen en Haïti.

In Nederland doen zich gelukkig zelden grote rampen voor. Desondanks staat het Rode Kruis altijd paraat om direct hulp te verlenen. In geval van een calamiteit of een ramp, kunnen in korte tijd duizenden vrijwilligers gemobiliseerd worden. Op grote evenementen kunnen er dingen mis gaan en zijn er mensen die Eerste Hulp nodig hebben. Ook daar staan vrijwillige hulpverleners klaar.

Een groot deel van de 30.000 Rode Kruis vrijwilligers in Nederland houdt zich bezig met sociale hulp.

Dit doen zij onder andere door het inzetten van activiteiten waarbij het bevorderen van zelfredzaamheid centraal staat. Denk hierbij aan activiteiten als een cursus vrienden maken, huisbezoek, mantelzorgondersteuning en een telefooncirkel. Het Rode Kruis biedt ook Bijzondere Vakanties, volledig verzorgde vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking en mensen die in zware of lichte mate zorg nodig hebben.

Viering 10-jarig bestaan met het vakantieschip J. Henry Dunant

Om dit 10-jarig bestaan te vieren is, evenals bij het eerste lustrum, het vakantieschip J. Henry Dunant afgehuurd exclusief voor gasten uit het Stichts Weidegebied. Deze gasten zullen worden verzorgd door Rode Kruis vrijwilligers die eveneens uit het Stichts Weidegebied afkomstig zijn. De reis is bedoeld voor mensen die er graag uit willen, maar door hun beperkingen niet op een andere manier op vakantie kunnen. Iedereen is welkom: jong en oud, mensen die licht of zwaar hulpbehoevend zijn. Ook verzorgende partners zijn welkom en eventueel niet commerciële mantelzorgers van deze gasten. De partner c.q. mantelzorger hoeft uiteraard in deze week geen zorgtaken te verrichten en is ook echt op vakantie. De reis vindt plaats van 1 tot en met 6 september 2014. Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan een dergelijke vakantieweek op de boot, varend door de Nederlandse wateren. Door een bijdrage van het Rode Kruis en door sponsoring kan de prijs binnen de perken blijven.Mocht u zelf interesse hebben in deze reis, iemand kennen die graag mee zou gaan, meer informatie willen of als u vrijwilliger wilt worden bij het Rode Kruis, neemt u dan contact op met de afdeling Stichts Weidegebied via stichtsweidegebied@redcross.nl of (0297) 254231. ​