Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Stichts Weidegebied Actueel Nieuws 160 jaar vrijwilligerswerk in Oudewater
15 december 2012 |

160 jaar vrijwilligerswerk in Oudewater

In Oudewater hebben we op 10 december een bijeenkomst met vrijwilligers gehouden. Er waren nu zo’n 25 mensen aanwezig, het was heel geanimeerd en gezellig.
 
In de laatste weken van het jaar is het goed om even terug te kijken naar wat we dit jaar als’ Rode Kruisers’ zoal hebben gedaan voor onze medeburgers. Ook hebben we verteld wat er komend jaar te wachten staat met de samenvoeging van de districten. In verband met dit laatste hebben we benadrukt dat we ons vooral moeten richten op het plaatselijke werk: welfare, bezoekwerk en telefooncirkel, vakanties en dagtochten, O & V, collecte. Daarmee blijven we actief voor de doelstelling van het Rode Kruis.
Deze middag hebben we ook meegedeeld dat onze coördinator Joke Bode stopt met haar werk voor het Rode Kruis. Vanwege te veel (vrijwilligers)werk heeft ze moeten besluiten het Rode Kruis ‘af te stoten. Gelukkig had Joke het goede nieuws dat ze een opvolgster had in de persoon van Jolanda Donze-Steenbergen, bepaald geen onbekende in de Rode Kruis wereld. Jolanda is vrijwilligster O & V, ze draait mee met de Rode Kruis EHBO in Woerden, bovendien is ze ook vrijwilligster in het calamiteitenhospitaal in Utrecht. Nou daar kan nog wel een coördinerend functie bij. Jolanda welkom.
Vanmiddag hadden we ook enkele jubilarissen in ons midden: twee 25-jarigen, de dames W.H. van Schaik-Kemp en M.J. A. Van Schaik-Kemp, hierbij hoort geen officiële Rode Kruis vermelding, maar wij vonden het de moeite waard voor een bloemetje. Ook hadden we drie mensen voor een 20-jarige oorkonde, de dames G. Dening-Oldengarm,  R. Verkley-v.d. Wilik en R. Verkley-Zirkzee. Dames heel erg bedankt voor alle werk dat jullie in Rode Kruis verband hebben gedaan.
Helaas moesten we ook afscheid nemen van drie dames die stoppen met het Welfare werk, het zijn de dames W.F. den Hartog-Vink, S.J. van der Ven-Janmaat en M.J. A. van Schaik-Kemp. Bij elkaar hadden ze er zo’n 50 jaar Welfare voor het Rode Kruis opzitten. Ze zijn zelf ‘iets’ ouder, nl resp. 85, 90 en 94 jaar. Toch niet helemaal ‘ontijdig’ dat je dan stopt als vrijwilligster?  Dames zeer bedankt voor jullie Rode Kruiswerk door de jaren heen. Deze drie dames ziet u op bijgaande foto.
afscheid oudewater.jpg