Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Soest Dit doen we Sociale Hulp Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg/Hospice De Luwte

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg/Hospice De Luwte

Tot 1 oktober 2012 was de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg een activiteit van het Nederlandse Rode Kruis van de afdeling Soest/Soesterberg en Baarn en was aangesloten bij het Landelijk Steunpunt Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg in Bunnik.
Sindsdien is de VPTZ ondergebracht in het hospice De Luwte. Het adres is Julianalaan 88, 3761 DH in Soest.
 
Hospice De Luwte
Hospice De Luwte is een mooi vrijstaand huis, gelegen aan de Eng in Soest. Het huis biedt woonruimte aan vier gasten. De gasten beschikken over een eigen kamer, waarin ze, als ze dat willen, ook persoonlijke spullen neer kunnen zetten. Verder hebben we een grote woonruimte voor gezamenlijk gebruik. De Luwte beschikt over een prachtig aangelegde tuin, waar iedereen vrijelijk gebruik van kan maken. In deze tuin staat een tuinhuisje: een ruimte om je terug te trekken, met elkaar te zijn of bijvoorbeeld met elkaar te eten.
Wij hebben in huis ook een logeerkamer, zodat naasten de mogelijkheid hebben om in huis te blijven slapen.  We hanteren geen bezoektijden, bezoek voor de gasten is altijd welkom.
 
Voor wie is De Luwte?
Iedereen is welkom in De Luwte ongeacht levensovertuiging of achtergrond.
 
Palliatieve zorg
Palliatieve zorg is de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. Genezen is niet meer mogelijk. De zorg of behandeling richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven tijdens ziekte en sterven. Er is aandacht voor lichamelijke klachten, gevoelens van angst en verdriet, verwerking van de ziekte en vragen rondom leven en dood. Heel belangrijk in de Palliatieve zorg is ook de zorg voor de naasten.
Wie werken er in Hospice de Luwte?
In het hospice zijn 24 uur per dag vrijwilligers aanwezig. Zij bieden ondersteuning en begeleiding aan de gast en zijn naasten. De coördinator vrijwilligers zorgt voor de begeleiding van de vrijwilligers. De directeur en adjunct-directeur zijn het aanspreekpunt voor iedereen in huis. De medische zorg gebeurt door de eigen huisarts van de gast. De verpleegkundige zorg wordt, waar geïndiceerd, geleverd door personeel van Zorgpalet Soest-Baarn, locatie Daelhoven.  Een vast team van verpleegkundigen en verzorgenden is vanuit het Zorgpalet verbonden aan het hospice.
 
Contact
Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met de directeur, Marja van der Vorst op 06 – 300 877 79 of via haar emailadres: marja.vandervorst@hospicedeluwte.nl