Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Soest Dit doen we Sociale Hulp Telefoon- en stercirkel

Telefoon- en stercirkel

foto telefooncirkel.jpg
 
Telefooncirkel
De telefooncirkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, uit veiligheidsoverwegingen bijvoorbeeld. Of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Bovendien is het gewoon gezellig als er iemand belt.

Contact per telefoon
De telefooncirkel is een groep mensen die elkaar dagelijks belt. Dat gebeurt meestal in een vaste volgorde, zodat u steeds door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende van de lijst.
 
De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis afdeling Soest/Soesterberg. Neemt een belpartner niet op? Of maakt u zich na het gesprek zorgen over iemand uit de cirkel? Dan geeft u dat door aan de vrijwilliger. Deze zal dan poolshoogte nemen en zonodig hulp inschakelen.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden, behalve uiteraard uw eigen telefoonkosten.
 
Stercirkel
Wanneer iemand het bezwaarlijk vindt zelf te bellen, maar wel graag iedere dag gebeld wil worden, zijn ook hiervoor mogelijkheden. De begeleid(st)er belt dan zelf naar de deelnemers. Dit noemen we de sterkcirkel.
 
U wilt meedoen aan telefonisch contact?
Wilt u ook iedere dag even gebeld worden? Neem dan contact op met de afdeling Soest/Soesterberg en informeer naar de telefoon/stercirkel: 035 – 603 11 19. Ook als u meer wilt weten over de telefoon/stercirkel of u wilt opgeven als vrijwilliger: U bent van harte welkom!