Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Soest Dit doen we Sociale Hulp Bijzondere Vakanties

Bijzondere Vakanties

 
Op vakantie gaan klinkt heel vanzelfsprekend. Voor veel mensen met lichamelijke en sociale beperkingen is op vakantie gaan  echter niet zo makkelijk. Toch is het juist zo belangrijk om ook deze mensen een vakantie te geven. Even niet bezig zijn met hun beperkingen, maar genieten van een vakantie met dezelfde zorg en aandacht als thuis. Dat is wat het Rode Kruis afdeling Soest/Soesterberg kan bieden met de 'Bijzondere Vakanties'
 
Werkwijze
De werkgroep Bijzondere Vakanties verzorgt vakanties voor mensen die om welke reden dan ook niet zelfstandig op vakantie kunnen gaan. Centraal staat het plezier en de ontspanning van de deelnemers en hun partners. Deze vakanties worden verzorgd in accommodaties die volledig zijn aangepast aan gasten met een functiebeperking.
Er zijn verschillende mogelijkheden voor een bijzondere vakantie. Zo beschikt het Rode Kruis over twee prachtige hotels: “de Valkenberg” in Rheden en “IJsselvliedt” in Wezep. Ook kan er gevaren worden met het vakantieschip  de J. Henry Dunant.
Tijdens de vakantieweken zorgen enkele vaste beroepskrachten en een grote groep vrijwilligers er samen voor dat het de gasten qua zorg aan niets ontbreekt. Belangrijk voor de keuze van de vakantie is de aard van de lichamelijke beperkingen van de deelnemers. Zo zijn er speciale weken voor meervoudig gehandicapten en psychogeriatrische mensen, maar voor jongeren worden er bijvoorbeeld ook speciale weken georganiseerd.
Daarnaast is er natuurlijk volop ruimte voor plezier en ontspanning. Er worden verschillende vrijblijvende activiteiten georganiseerd.  De activiteiten zijn altijd aangepast aan de deelnemers van de vakantieweek. Enkele voorbeelden van de georganiseerde activiteiten zijn winkelen, boswandelingen maken, musea bezoeken, creatief bezig zijn en muziekvoorstellingen bijwonen.
Deelname aan de activiteiten is geheel vrijblijvend. U kunt  er ook voor kiezen om lekker in het hotel of op de boot te blijven. Naast de georganiseerde activiteiten is het voor de deelnemers ook mogelijk om zelf met ideeën te komen voor leuke activiteiten.
De coördinator Bijzondere Vakanties afdeling Soest/Soesterberg verzorgt de reservering van de vakantieplaatsen bij de hotels. Voorafgaand aan de vakantie vindt een intakegesprek plaats om de benodigde zorg in kaart te brengen. Zo kan de vakantie optimaal afgestemd worden op zijn of haar wensen en behoeften.
Wie komen er in aanmerking?
Bijzondere vakanties zijn er voor iedereen met een lichamelijke of sociale beperking, ongeacht de leeftijd.
 
Kosten
De kosten van de vakanties varieren van € 520,- tot € 775,-.
 
Informatie/ aanmelden
Er bestaat geen wachtlijst voor onze vakanties! Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor een vakantie, dan kunt u contact opnemen met onze coördinatoren Bijzondere Vakanties: mw. Wilma Streng, telefoon: 035 – 60 22 187 of mw. Tineke Sielhorst, telefoon: 035 - 3001783.

 
 
 
 
henrydunant440.png