Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Sittard Dit doen we Sociale Hulp

Zelfredzaamheid

​​​

Eén op de drie mensen in Nederland voelt zich eenzaam. Dit heeft verschillende oorzaken: familierelatie zijn anders dan voorheen, de relatie tussen buren is op vandaag de dag van een oppervlakkigere aard en mensen zijn in het algemeen meer individualistisch geworden. 

Daarnaast heeft de burger te maken op sociaal-maatschappelijk gebied met een zich terugtrekkende overheid. Maar wat veel mensen gemeen hebben is dat ze het moeilijk vinden om aan te geven dat ze eenzaam zijn. 

Sinds september 2010 staan in het Rode Kruis gebouw aan de Hemelsley 20 te Sittard vrijwilligers iedere dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.30 uur klaar met een kop koffie of thee en daar waar nodig en wenselijk: een luisterend oor. 

Zowel deelnemers als nieuwe vrijwilligers kunnen zich opgeven via:

T: 046-4511448 (voicemail aanwezig)

E: info@rodekrui​ssittard.nl


Creat​ief

Onderstaande foto’s geeft weer hoe creatief onze dames van de sociale hulpverlening kunnen zijn. Naar eigen ontwerp en inzicht komen zo maar kunstwerken tot stand.
Wat een geweldig idee! En als je ziet uit welk materiaal dit wordt vervaardigd en met hoe veel toewijding dit gebeurd, word je er even stil van. Dames; proficiat.


20141117_141011.jpg20141117_141001.jpg