Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Sittard Dit doen we Internationaal

Internationaal

De Rode Kruis afdeling Sittard e.o. heeft tijdens haar bestuursvergadering van dinsdag 12 april 2011 besloten voor een periode van vier jaar het Stille Rampen fonds jaarlijks een dotatie van 3000 euro toe te kennen. Afgelopen december is – toen eenmalig – een bedrag van 2500 euro overgemaakt aan het Stille Rampen Fonds.
Om zusterverenigingen in deze rampgebieden te ondersteunen heeft het Nederlands Rode Kruis een Stille Rampen Fonds ingesteld. Dit wordt medegefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. De donaties aan het Stille Rampen Fonds worden gestuurd naar het Disaster Response Emergency Fund van de Internationale Federatie van het Rode Kruis in
Génève. In de eerste 10 maanden van het jaar 2010 zijn in maar liefst 28 landen 35 stille rampen gefinancierd uit het Stille Rampen Fonds. In totaal is zo ruim een miljoen euro door het fonds zinvol besteed aan stille rampen.
Daarnaast is besloten de Sittardse bijdrage aan het Rode Kruis Gaza-project, dat creatieve activiteiten voor 1.500 kinderen ondersteunt via de Palestijnse Rode Halve Maan in de Gazastrook, te continueren met een jaarlijkse dotatie van 5000 euro voor de komende twee jaar. Het Sittardse Rode Kruis draagt sinds 2009 met eenzelfde bedrag jaarlijks bij aan het Gaza-project. Dit project probeert kinderen die door de voortdurende confrontatie met gewelddadigheden in hun buurt getraumatiseerd zijn, te helpen deze ervaringen te verwerken.
 
Het Stille Rampen Fonds moet juist op zeer korte termijn inspringen op die rampen die directe noodhulp behoeven, maar die door welke oorzaak dan ook niet in de media onder de aandacht komen.
Het Gaza-project is juist een voorbeeld van sociale hulp waar zinvolle hulpverlening voor de langere termijn is gepland.