Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Sittard Actueel Nieuws Stille Rampen Fonds
14 april 2011 |

Stille Rampen Fonds

De Rode Kruis afdeling Sittard e.o. heeft tijdens haar bestuursvergadering van afgelopen dinsdag 12 april besloten voor een periode van vier jaar het Stille Rampen fonds jaarlijks een dotatie van 3000 euro toe te kennen. Afgelopen december is – toen eenmalig – een bedrag van 2500 euro overgemaakt aan het Stille Rampen Fonds.
 
Om zusterverenigingen in deze rampgebieden te ondersteunen heeft het Nederlands Rode Kruis een Stille Rampen Fonds ingesteld. Dit wordt medegefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. De donaties aan het Stille Rampen Fonds worden gestuurd naar het Disaster Response Emergency Fund van de Internationale Federatie van het Rode Kruis in Génève.
In de eerste 10 maanden van het jaar 2010 zijn in maar liefst 28 landen 35 stille rampen gefinancierd uit het Stille Rampen Fonds. In totaal is zo ruim een miljoen euro door het fonds zinvol besteed aan stille rampen.
Het Stille Rampen Fonds moet juist op zeer korte termijn inspringen op die rampen die directe noodhulp behoeven, maar die door welke oorzaak dan ook niet in de media onder de aandacht komen.