Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Sittard Actueel Nieuws Sittardse Rode Kruis collecte voor inloophuis bieZefke
5 juli 2015 |

Sittardse Rode Kruis collecte voor inloophuis bieZefke

Van 22 tot 28 juni heeft de Afdeling Sittard en Omstreken van het Nederlandse Rode Kruis met behulp van 25 collectanten in een aantal wijken en in Sittard en Limbricht een huis aan huis collecte gehouden. Deze collecte heeft een bedrag van € 2.300,- opgeleverd. Dit bedrag komt dit jaar ten goede aan inloophuis Bie Zefke.  Voor 2016 hoopt het Sittardse Rode Kruis meer collectanten te kunnen werven voor de collecteweek die dan ook weer aan het einde van juni zal plaats vinden.

De afdeling Sittard en omstreken van het Nederlandse Rode Kruis geeft ook structurele 
steun sinds 2011 aan twee internationale projecten. Jaarlijks wordt er € 3.000,- bijgedragen aan het Fonds Stille Rampen van het Internationale Rode Kruis. Dit fonds geeft acute steun aan rampen die d​e aandacht van de media nog niet bereikt hebben. 
Daarnaast draagt het Sittardse Rode Kruis eveneens jaarlijks € 3.000,- bij aan een internationaal klimaat- en zelfredzaamheidsprogramma van het Philippijnse Rode Kruis ter voorbereiding op natuurrampen.

Wilt u ook volgend jaar als
collectant deelnemen voor de Rode Kruis afdeling Sittard e.o.? Meld u zich dan aan via nrksittardpenningmeester@gmail.com of 046-4511448 (spreek de voicemail in).