Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Sittard Actueel Nieuws Sittardse Rode Kruis assisteert Echtse afdeling
21 juni 2015 |

Sittardse Rode Kruis assisteert Echtse afdeling


Dagje winkelen met het

Rode Kruis

Afdeling Echt-Susteren & Maasgouw


Onze Afdeling organiseert elk jaar een dagje met minder valide mensen uit de gemeenten Echt-Susteren & Maasgouw. Mensen die vanwege hun beperkingen vaak in een sociaal isolement verkeren en niet meer zo goed in staat zijn om bijvoorbeeld zelfstandig naar de stad te gaan en eens op hun gemak en op een veilige manier te gaan winkelen.

En zoals altijd is dan de vraag, blijft de zon schijnen of gaat het regenen. Om te voorkomen dat de dag letterlijk in het water zou vallen, werd Weert met het overdekte winkelcentrum De Munt voor deze gelegenheid uitgekozen. Je moet ten slotte een vluchtweg hebben als het gaat regenen. Maar dat is voor de gasten geen probleem om deze dag tot een prettige dag te beleven.Zaterdag 20 juni, om half elf vertrokken we met 3 busjes geschikt voor rolstoelvervoer, vanuit Echt om onze gasten thuis af te halen. Er waren 9 gasten, die begeleid werden door ruim voldoende goed opgeleide vrijwilligers Eerste Hulpverleners van het Rode Kruis, die hun vrije zaterdag voor dit doel beschikbaar stelden. Ook deden 3 jeugdigen, van de Rode Kruis Jongerengroep van onze afdeling mee. De jeugdige werden zeer gewaardeerd door de gasten en ze hebben hun ondersteunde taken goed uitgevoerd. Twee hulpverleners waren in uniform en voorzien van een Eerste Hulp rugzak. Je weet maar nooit.


In Weert samen gekomen bij de Abdij Maria Hart waar de zusters Birgittinessen ons verwelkomden met een kopje koffie. Daarna verspreidden de gasten, samen met hun Rode Kruis vrijwilligers, zich over de winkelstraten, het centrum en niet te vergeten het straatvoetbal toernooi op de markt die gehouden werd. Het weer werkte die dag helemaal mee.

Verder die dag genoten de gasten volop van de aandacht die er voor hen was. Ze hadden de tijd om op hun gemak te winkelen of een terrasje te bezoeken.


Ongeveer op de helft van de dag kwam de hele groep bij elkaar om gezamenlijk, in de abdij, getrakteerd te worden op koffie en Weerter-vlaai. Daar kwamen ook al de eerste reacties van onze gasten los. Het waren allemaal zeer positieve geluiden, zeker voor de jongerengroep en het doel wat wij willen bereiken.


We kunnen dit natuurlijk niet zonder uw financiële steun.

Wij danken de mensen die ons een warm hart toe dragen tijdens de collecteweek en de mensen die hun nog goede gebruikte kleding naar de Rode Kruis container aan de Pastoor Cramerstraat 2A in Echt-Pey brengen, zodat onze vrijwilligers deze kleding kunnen sorteren en elke week op woensdag te koop kunnen aanbieden. 

En zeker niet te vergeten, dank voor de steun die we kregen van de Rode Kruis afdeling Sittard die een busje met chauffeur beschikbaar stelden en de zusters van Birgittinessen die hun abdij ter beschikking stelden voor de ontvangst. Ook willen wij de firma Kersten (hulpmiddelenspecialist) uit Roermond danken voor het restaureren van onze rolstoelen van de afdeling en dit pro deo. De rolstoelen zijn weer als nieuw en kunnen weer menig jaren dienstdoen.


Gerry Bartels.​