Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Schouwen-Zierikzee Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

Recreatieve activiteiten

Voor mensen in verzorgings-, en bejaardetehuizen en voor hulpbehoevende “thuiswoners” verzorgen vrijwilligers van de afdeling Schouwen recreatieve activiteiten. U kunt hierbij denken aan: spelletjes doen, handwerken, een kaartje leggen, een praatje maken; het is zeer belangrijk werk.

Bezoek brengen

Vrijwilligers van Het Rode Kruis bezoeken mensen die beperkt zijn in hun mogelijkheden en daardoor aan huis zijn gebonden. Regelmatige bezoeken kunnen voorkomen dat deze mensen in een isolement terecht komen. De mensen stellen dit zeer op prijs. 

Vakantieprojecten

Vrijwilligers van onze afdeling bieden mensen die niet meer zonder verzorging op vakantie kunnen gaan vakantieweken aan in speciale hotels en op Het Rode Kruis schip, de “J. Henry Dunant”. Vrijwilligers met een verpleegkundige achtergrond, maar ook niet-medisch geschoolden steken hiervoor hun handen uit de mouwen.

 

Ondersteuning thuiszorg

Met andere Rode Kruis afdelingen op Schouwen-Duiveland werkt onze afdeling samen met “Vrijwillige Thuiszorg Schouwen-Duiveland”. Onze vrijwilligers zetten zich in voor mensen met gezondheidsproblemen, die vaak voor langere tijd afhankelijk zijn van de hulp van anderen. De professionele hulp en mantelzorg is vaak niet voldoende voor deze mensen. Rode Kruis vrijwilligers springen op verschillende manieren bij. Bijvoorbeeld met het begeleiden van bezoeken naar het ziekenhuis, het halen van medicijnen, gaan wandelen, enzovoorts.