Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Schouwen-Zierikzee Dit doen we Opleidingsmogelijkheden

Opleidingsmogelijkheden

​Binnen de afdeling proberen wij iedereen zo goed als mogelijk voor zijn/haar taak op te leiden. En ook de verworven vaardigheden bij te houden.

De opleiding tot Eerste Hulpverlener

De opleiding Eerste Hulpverlener volgen en elk jaar herhalingslessen volgen om zo een goede eerste hulp te kunnen verlenen bij de diverse eilandelijke evenementen.
 
Het eerste hulp gedeelte omvat ook Reanimatie vaardigheden en voor een groot gedeelte van de groep het bedienen van de AED (Automatische Externe Defibrillator), een goede aanvulling bij reanimatie. Tevens heeft elke vrijwillige eerste hulpverlener het diploma Verbandleer.

Opvang en Verzorging

Onze groep is opgeleid voor Opvang en Verzorging, die worden ingezet bij grote calamiteiten, een kerntaak van de gemeente.

Jeugd Eerste Hulp

Mede door Rode Kruis vrijwilligers worden er opleidingen Jeugd Eerste Hulp gegeven bij basisscholen in onze regio. Deze lessen worden gegeven aan leerlingen van de groepen 7 en/of 8 van de basisscholen.
 
Wij kunnen, evenals vele andere verenigingen nog vrijwilligers plaatsen. De benodigde opleidingen worden indien nodig door het Rode Kruis verzorgd.