Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Salland Midden Nieuws Mini-onderneming De Krijtmok schenkt winst aan Rode Kruis
30 juni 2011 |

Mini-onderneming De Krijtmok schenkt winst aan Rode Kruis

Onder de naam De Krijtmok zijn Floris Poppe, Monique Freriks, Simon Ulderink, Anthea Daling en Danny Lutgerink (allen wonende in Heino en Raalte) in het kader van hun studie een mini-onderneming gestart.
 
Deze minionderneming is een leerproject voor de leerlingen van de Groene Welle te Zwolle. Hierbij gaat het om ervaringen op te doen bij het starten van een bedrijf(je). Na een marktonderzoek wordt gekozen voor een product. Hierbij kwam de krijtmok als beste uit het onderzoek. De krijtmok is een mok waar je met krijt iets op kan zetten. Dus iedere dag heb je weer een nieuwe slogan.

Uiteraard is de bedoeling dat een (mini) onderneming winst maakt. Maar deze winst, zo hebben de ondernemers besloten, gaat naar een goed doel. Als goed doel is het Rode Kruis afd. Salland Midden gekozen.

De leerlingen hebben hun product gepromoot tijdens de open dag op school, Valentijnsdag en op de plaatselijke markt. Een en ander met ondersteuning van Rode Kruis promotiemateriaal zoals: stickers, pennen en posters. Alles werd professioneel benaderd en heeft goede leermomenten opgeleverd, zoals:
  • In goed overleg en samenwerking werken
  • Het over- en onderschatten van de markt
  • Alles administratief goed bijhouden
  • Hoe te ondernemen.
Het eindresultaat is dat er ongeveer 150 krijtmokken werden verkocht met een batig saldo van 266,30 Euro. Onlangs is dit bedrag door de ondernemers aangeboden aan het bestuur van afdeling Salland Midden.
Uiteraard is het bestuur hier zeer blij mee en zal hiervoor een goede bestemming geven binnen de gemeenschap van de gemeente Raalte.