Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Salland Midden Nieuws Bingo-avond Zorggroep Raalte
1 juli 2011 |

Bingo-avond Zorggroep Raalte

Op donderdag 14 april hebben wij een bezoekje gebracht aan Zorggroep Raalte, locatie Swaenewoerd te Raalte. Als afdeling Salland Midden van het Nederlandse Rode Kruis wilden wij graag wat terug doen voor de lokale gemeenschap. In overleg met medewerkers van Swaenewoerd hebben wij ervoor gekozen om een paasbingo te organiseren.
 
Om 19.00 waren de leden van het Rode Kruis aanwezig in de recreatiezaal van Swaenewoerd. De zaal zat al vol met bewoners en iedereen was in opperbeste stemming. We hebben eerst geholpen met het schenken van koffie en thee. De vrijwilligers gingen verspreid door de zaal aan de tafels bij de bewoners zitten. Een aantal bewoners had ondersteuning nodig, maar samen met de vrijwillgers konden ook zij genieten van de bingo.
 

Fanatiek

Voor de pauze werden er 2 rondes gespeeld met verrassende prijzen die te maken hadden met Pasen. Je kon merken dat de bewoners toch wel fanatiek waren want iedereen was geconcentreerd tijdens de bingorondes. Na de eerste 2 rondes hebben wij geholpen met het inschenken van een borrel. Na de pauze speelden we met zijn allen nog 2 rondes. Daarna kwam er helaas al weer een eind aan een zeer geslaagde avond. 
 
Het was erg gezellig en volgens ons hebben de bewoners ook genoten. Bij het verlaten van de zaal kregen de bewoners allemaal nog een aandenken aan het Rode Kruis. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond en het is mooi om op deze manier iets terug te kunnen geven aan de lokale gemeenschap.