Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Salland Midden Dit doen we Sociale Hulp

Plezier in sociale contacten

Vakantieprojecten


Chronisch zieke mensen en mindervaliden leven soms in een sociaal isolement en/of hebben geen of weinig gelegenheid eens op vakantie te gaan. Ook voor een eventuele partner is, door de voortdurende zorg die ze moeten geven, vaak geen gelegenheid een tijdje te ontspannen. Wilt u hier meer informatie over of bent u nieuwsgierig geworden of u hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op met Anny Ogink, e-mail a.ogink@rodekruisraalte.nl , telefoon: 0572-391618.

Sociale Hulp Nationaal


De vroegere Welfare heet nu "Sociale Hulp Nationaal", maar ook de oude naam wordt nog gebruikt. Deze activiteit heeft tot doel het bezoeken van mensen met weinig sociale contacten. We willen de eenzaamheid verminderen en de zelfredzaamheid vergroten. De Welfa​​re Raalte werkt voornamelijk in verzorgingstehuizen en gezinsvervangende tehuizen. Tevens kunnen mensen thuis bezocht worden.

Tijdens de bezoeken wordt er naast een gezellig gesprek vaak een handwerkje gedaan, bijvoorbeeld breien, borduren, een spelletje, enzovoorts. Het handwerken is geen moeten, maar wordt vaak als gezellig ervaren. Deze bezoeken vinden meestal op de maandagavond plaats.

Kent u mensen die behoefte hebben aan een bezoek van onze vrijwilligers? Wees dan zo vriendelijk om dit door te geven aan Henny van de Graaf, e-mail: h.vandegraaf@rodekruisraalte.nl , telefoon: 0572-356268.

De artikelen die gemaakt zijn, worden één keer per jaar verkocht. Hiervoor mag de afdeling het restaurant van Swaenenwoerd gebruiken. Ook zijn er kleine verkopen in andere verzorgingstehuizen op Pasen en Kerstmis.