Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Dit zijn we Evenementen hulpverlener en teamleider Bevolkingszorg

Evenementen hulpverlener en teamleider Bevolkingszorg

​Waarom ik vrijwilligerswerk doe bij het Rode Kruis? 
Ik ben erin gerold na een EHBO cursus bij het Rode Kruis en het is de beste beslissing dat ik in jaren heb genomen!
een vrouw in rode kruis outfit is bepakt en bezakt met rugzakken en heeft een brancard op haar schouders

Artikel delen?

Ik heb geweldige collega's, ik kom nog eens ergens en ik hoop dat ik wat kan betekenen voor de mensen. Het hoeft niets groots te zijn, een pleistertje plakken​, een drankje aanbieden, een praatje maken. 
Inmiddels doe ik ook bevolkingszorg en ben ik daar een teamleider.

Het bijzondere is dat het op een gegeven moment een leuke hobby wordt, een paar collega's en ik zien het als een uit de hand gelopen hobby, bijna een verslaving ;-) Gewoon omdat we er zoveel plezier in hebben. De mensen die je kan en mag helpen, van de gewonden tot de vluchtelingen, tot de verdwaalde (wij weten schijnbaar altijd waar het toilet is!)

Het is geweldig leuk om te doen, onderdeel te zijn van een team en een wereldwijde vereniging. Ook is het geweldig dat je zelf kan bepalen waar je wel of niet heen wilt en dat je steeds wat nieuws leert, zij het door nascholingen, cursussen of van je teamgenoten.  
​Je staat er nooit alleen voor en je kan het hele land doorkruizen met inzetten als je dat wilt of gewoon in je eigen stad. Je kan het zo breed maken als je zelf wilt dus. 

Kortom gewoon hartstikke leuk en dat het vrijwilligersWERK is vergeet je als je enthousiast je hobby aan het beoefenen bent!