Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Dit doen we Op zoek naar familie

Op zoek naar familie

Jaarlijks raken talloze familieleden ongewild van elkaar gescheiden door oorlog, conflict, ramp, migratie of een andere humanitaire noodsituatie. Het Rode Kruis brengt via haar internationale netwerk dierbaren weer met elkaar in contact, waar ook ter wereld. Verspreid door Nederland heeft het Rode Kruis zogenaamde Tracing Teams opgericht. Hier kunt u aankloppen als u iemand wilt opsporen of wanneer u contact met iemand wilt onderhouden via het Rode Kruis.

 

Sociale opsporing
Zoekt u een bijzondere jeugdvriend, iemand die u uit het oog verloren bent tijdens de tweede wereldoorlog of een familielid? Of bent u geadopteerd en wilt u weten wie uw echte ouders zijn? Ook dan kunnen wij helpen. Via Sociale Opsporing, waarbij het Rode Kruis zelf voor u gaat zoeken, of via doorverwijzing naar andere instanties. Sociale opsporing zoekt niet alleen in Nederland, maar gaat ook over grenzen heen.

 

Identiteitsbewijzen en detentieverklaringen
Als u belangrijke papieren bent kwijtgeraakt die van belang zijn voor een asielprocedure, dan kunnen wij u misschien helpen. Het gaat dan om bijvoorbeeld een identiteitsbewijs, een geboortebewijs, huwelijksakte of een ander officieel papier. Het Rode Kruis probeert deze papieren op te vragen in uw land van herkomst. Wij proberen ook te helpen bij het verkrijgen van een "detentieverklaring", een bewijs dat u in het buitenland in een gevangenis of in een krijgsgevangenkamp heeft gezeten. Wij kunnen u helaas niet beloven dat het ons lukt om identiteitsbewijzen of detentieverklaringen te verkrijgen. Het Rode Kruis is immers afhankelijk van de instanties/personen in het desbetreffende land. 

  

Eventuele reisbegeleiding
Als familieleden in het kader van gezinshereniging naar Nederland komen, dan kan het Rode Kruis eventueel kinderen en hulpbehoevende ouderen op hun reis begeleiden. Dit gebeurt onder strikte voorwaarden en het Rode Kruis betaalt geen reiskosten.

Op donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur bent u altijd welkom op ons inloopspreekuur aan de Leeuwenstraat 9-11. Telefoon: 010 - 206 06 22, e-mail: rotterdam@redcross.nl