Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Wednesday Night Skate weer van start

Wednesday Night Skate weer van start

​Zo'n 6000 mensen hebben woensdagavond meegedaan aan de eerste editie van de Wednesday Night Skate dit jaar. De tocht voerde van de Binnenrotte, via het Kralingse Bos naar het centrum en weer terug. Langs de route stond om de kilometer een EHBO-post van het Rode Kruis, die gestrande skaters met blessures weer op de weg hielpen.

Nightskate.jpgEwoud Eerland was de teamleider bij dit evenement dat hierna nog vier keer zal plaatsvinden. ‘We hebben in totaal deze avond 66 mensen kunnen helpen. Daar zaten zeven vermoedelijke fracturen bij. Dus het was best druk. We hadden een vaste post bij de Binnenrotte, het eindpunt van de Wednesday Night Skate en acht mobiele posten, waarbij er vier steeds verplaatst werden op de route. Dat ging met de bus van het Rode Kruis of lopend.

Het was lekker weer en dan komen er altijd veel mensen op het evenement af. Vooral de laatste avond zal het druk worden met vaak wel meer 10.000 skaters, maar dat maakt het leuk en gezellig. Het is altijd een mooi gezicht om al die skaters voorbij zien te komen. Ook tijdens  de after skate party aan de Binnenrotte staan wij paraat.’ In totaal hebben deze avond 27 vrijwilligers zich ingezet.

Door Suzanne Wittkamp