Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Van Sigma naar NHT

Van Sigma naar NHT

#vanSigmanaarNHT
 
Dat was de hashtag die vrijdagavond 22 april gebruikt werd om vanuit het Rode Kruis de overgang te vieren naar Noodhulp Team Plus.

Artikel delen?

Na een introductie door Wouter Bijlsma blikt Jan van Leeuwen, operationeel directeur GHOR, terug op het overgangsproces. “Juist in een regio als Rotterdam -met een hoog risicoprofiel- is ondersteuning van noodzakelijk en groot belang.
We zijn er altijd. Of we nu Sigma heten, of NHT (+)”.
Hij bedankt niet alleen de aanwezige Sigma collega’s maar ook het thuisfront, dat hun inzet mogelijk maakte.
sigmanaarnhtjvl.jpg 
 
Raman Madan, districtsbestuurslid Noodhulp kijkt met een goed gevoel naar de volle zaal. “Het geeft aan dat jullie niet alleen je collega’s steunen maar ook de verandering zelf”. Met zichtbare trots roemt hij het familiegevoel van vroeger dat weer terug komt en spreekt ook hij zijn waardering uit.
“Ik zit zelf een jaar of zes als vrijwilliger bij het Rode Kruis en ben door sommigen van jullie bijna opgevoed. Ik heb veel respect voor jullie. Ik weet hoeveel tijd en energie jullie in dit vrijwilligerswerk steken. Jan en ik wisten ook altijd wel dat wij binnen de Geneeskundige Combinaties konden rekenen op de Sigma’s. Vaak hielden we eerder ons hart vast voor de andere teams. De geoefendheid en aantallen inzetten zijn bij ons in de regio het hoogst”.
 
Raman laat doorschemeren dat de overgang naar NHT ook veel mensen pijn heeft gedaan en dat de voordelen van de keuze van het NHT model niet voor iedereen direct duidelijk waren.
sigmanaarnhtbloemen.jpg 
De bloemen worden uitgedeeld aan diegenen die niet mee gaan naar het Noodhulp Team en aansluitend krijgen negen aanwezigen uit naam van de koning hun medaille van Openbare Orde en Veiligheid.
 
sigmannaarnht1ovv.jpg 
sigmanaarnhtciskaenrein.jpg 
sigmanaarnhtovvmedailles.jpg 
Carine Mieras vraagt nog even om aandacht voor de projectteam leden en beloont iedereen met slaafvrije Tony Chocolonely’s:sigmanaarnhtchocola.jpg
Als laatsten nemen Marc Stofberg en Cisca Bos het woord. Ze noemen de mooie en minder mooie tijden en zijn trots op het team dat er staat.
“We kunnen op elkaar bouwen en vertrouwen”.
Ewoud Eerland en Isabel van Donkelaar worden bedankt en Cisca roept iedereen op die niet meegegaan is; mochten ze zich bedenken, ze zijn welkom bij NHT! Marc is ook erg blij dat vanuit de Veiligheidsregio besloten is voor de Plus variant en bedankt Roy Hempel als aanspreekpunt binnen GHOR.
 
“We hebben alle vertrouwen in de toekomst en weten dat jullie samen met ons er staan als het ertoe doet!”
 
Er worden cadeautjes voor de achterblijvers en de nieuwe NHT leden uitgedeeld en dan kan er eindelijk geproost worden!
sigmanaarnhtproost.jpg 
sigmanaarnht3p.jpg 
sigmanaarnht2p.jpg 
sigmanaarnhtlaatst.jpg