Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Door de SeriousSwim010 hebben we de smaak te pakken gekregen
15 februari 2017 |

Door de SeriousSwim010 hebben we de smaak te pakken gekregen

​​​​​​'Ik had het zelf ook niet gedacht want we waren blij dat we eindelijk uit dat stikhete bad weg konden na 8 jaar zwemlessen met 4 kinderen, maar het is echt waar: sinds de SeriousSwim010 zwemmen Sam en ik iedere week weer!'

5 zwemmers in zwembroek en met badmutsen, op de rand van een zwembad, poseren voor de fotograaf

Marcel Hijstek uit Den Haag (op de foto links) moet er zelf om lachen. Vorig jaar december deed hij met zijn 11-jarige zoon Sam mee aan de SeriousSwim010. Een fondsenwervende aktie van het Rode Kruis Rotterdam om geld op te halen voor de behandeling van longontsteking bij kinderen; het thema van Serious Request in 2016. Marcel zwom toen 40 banen (1 kilometer) en Sam deed mee met de jeugdafstand: 20 banen. 

'We hadden vooraf 1 keertje geoefend en eigenlijk viel het ons toen al best mee. Het is net als met hardlopen; in het begin haal je ook niet direct die 5 kilometer, maar met een beetje trainen ga je snel vooruit. En ik zag toen bij de Swim dat zwemmen eigenlijk hartstikke leuk is en dat je die kilometer prima in een half uurtje kunt doen. Dus ja, ik zwem nu iedere zondag 40 banen en Sam zit tegenwoordig zelfs al op de 30. 

We hebben even gezocht naar een zwembad waar we op zondagochtend echt baantjes konden trekken maar die was gelukkig in de buurt te vinden.’ 
‘En als je het bijvoorbeeld vergelijkt met mijn yoga lessen is het best goedkoop: € 3 per uur in plaats van € 11 valt zijn vrouw Thea hem bij. 
Eerlijk gezegd heb ik al besloten om als mijn jaarkaart Bikram afloopt, ook over te stappen!'

Benieuwd naar hoe het was bij de SeriousSwim010? Bekijk dan hier onze aftermovie​.


Artikel delen?