Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Mondiale aandacht voor vrijwilligers bij WK Roeien
7 juni 2016 |

Mondiale aandacht voor vrijwilligers bij WK Roeien

​In de week na de Olympische Spelen nemen duizenden roeiers deel aan het Wereld Kampioenschap Roeien in de Eendragtspolder bij Zevenhuizen. Dit (tot nu toe) grootste roeitoernooi ooit, vindt plaats van 20 tot en met 28 augustus op de Willem-Alexanderbaan in de gemeente Zuidplas, waar de vrijwilligers van het district Rotterdam de EHBO verzorgen.

De wedstrijden beginnen officieel zondag 21 augustus en kennen drie categorieën: Senioren Niet Olympische nummers, Onder 23 en Junioren. 

Coördinator evenementen Nanette Louwrier is druk bezig om het evenement goed voor te bereiden en verwacht dat de animo voor de diensten, ondanks de vakantieperiode, groot is.

Voor het Rode Kruis Rotterdam-Rijnmond is het niet het grootste evenement waarvoor vrijwilligers worden benaderd en ​inzet wordt geregeld want evenementen als de Marathon of de StrongmanRun zijn groter. 

Met media aandacht uit Zuid-Afrika, Australië, USA en diverse Europese landen, is het wel de gelegenheid bij uitstek om haar toegevoegde waarde te bewijzen en het gedreven Rotterdamse team van hulpverleners is dan ook erg enthousiast om een bijdrage te leveren aan dit evenement.​


Artikel delen?