Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord ontvangt € 1.500 van Waterweg Wonen
27 december 2014 |

Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord ontvangt € 1.500 van Waterweg Wonen

De afgelopen weken kon via de website en de facebook pagina van Waterweg Wonen gestemd worden voor het kerstkaartenbudget van € 1.500. Van de drie genomineerde goede doelen kreeg het  Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord de meeste stemmen. De Vlaardingers gaven het Rode Kruis maar liefst 436 stemmen! 

Met name de laatste week was het spannend. De Spring Foundation, die op de winst leek af te stevenen, kreeg er ineens een concurrent bij. Uiteindelijk eindigde de Spring Foundation op de tweede plaats met slechts 16 stemmen verschil. Stichting Kledingbank Komt Wel Goed kreeg in totaal 63 stemmen en eindigde als derde.

Overzicht van de stemmen
Totaal:
Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord:  436 stemmen
Spring Foundation:    420 stemmen
St. Kledingbank:     63 stemmen
Website:
Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord:  420 stemmen
Spring Foundation:    232 stemmen
St. Kledingbank:     34 stemmen
Facebook:
Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord:    16 stemmen
Spring Foundation:     188 stemmen
St. Kledingbank:      29 stemmen

Trotse winnaar

Het Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord is zeer blij met het bedrag van € 1.500. Er is ook al een goede bestemming gevonden voor dit geldbedrag. Zo zijn onder meer de AED's van het Rode Kruis toe aan vervanging.  Een AED is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een hartritme probleem en kan dus echt iemands leven redden. Directeur-bestuurder Harrie Bosch van Waterweg Wonen: “Wij willen met deze prijs onze verbondenheid met de Vlaardingse gemeenschap laten zien en onze waardering voor de stad en de vele vrijwilligers laten blijken. De prijs komt goed terecht.”

Heel enthousiast!

In de laatste week spanden de drie goede doelen zich nog eens extra in om stemmen te werven. Via vrienden en kennissen, via de social media en in een uitzending van Omroep Vlaardingen riepen zij iedereen nogmaals op om op hun doel te stemmen. Enkele fans waren zo enthousiast, dat zij besloten meerdere keren te stemmen vanaf eenzelfde computer. In één geval was dit maar liefst 900 keer. Om de telling zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, heeft Waterweg Wonen besloten alle stemmen vanaf eenzelfde computer (één IP-adres) samen te voegen en dubbele stemmen via hetzelfde facebook account te tellen als één stem. Op deze wijze heeft de corporatie  voorkomen dat één persoon wel heel enthousiast kan stemmen op de stichting naar keuze en zo kan zorgen voor een vertekende einduitslag.

Over Waterweg Wonen

Woningcorporatie Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000  woningen in Vlaardingen en is daarmee de grootste sociale verhuurder in deze stad. Mensen met een laag inkomen of in een kwetsbare positie op de woningmarkt, staan bij Waterweg Wonen voorop. Meer informatie over Waterweg Wonen vindt u op www.waterwegwonen.nl
___________________________________________________________________________