Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Vrijwilligers ontvangen medaille in Brielle
20 juli 2014 |

Vrijwilligers ontvangen medaille in Brielle

Woensdag 2 juli, Brielle, Oude Gemeentehuis, 19.50 uur. Burgemeester Bettie van Viegen van Brielle spelt bij mevrouw S. v/d Linden - van Opijnen de versierselen op, die behoren bij de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid wegens haar 25-jarige inzet als Sigma-lid (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie). Enige minuten hiervoor kregen Mevrouw V. Loomans en de heren R. Bronkhorst, F. Kuiper en M. Stofberg de medaille en oorkonde voor 10 jaar Sigma. Mevrouw I. van Donkelaar en de heren Ch. De Boer en K. Jongerius kregen de versierselen en oorkonde voor 15 jaar Sigma. Allen zijn vrijwilligers uit het district Rotterdam-Rijnmond van het Rode Kruis.

Vrijwilligersmedaille Brielle.JPG 

Kanselier der Nederlandse orden
Alle acht ontvangers van de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid zijn door het Nederlandse Rode Kruis voorgedragen bij de Kanselier der Nederlandse Orden. De medaille wordt toegekend als er minimaal tien jaar taken op het terrein van de openbare orde en veiligheid zijn verricht als vrijwilliger bij negen verschillende instanties, waaronder het Rode Kruis. Binnen het Rode Kruis komen alleen Sigma-leden voor deze medaille in aanmerking.

Certificaat Bevolkingszorg
Naast de trotse ontvangers van de Vrijwilligersmedaille kregen deze avond 70 Rode Kruis vrijwilligers een certificaat als bewijs van de succesvolle afronding van de basisopleiding Bevolkingszorg. In de historische raadzaal van het Oude Gemeentehuis van Brielle, verrijkt met enkele schuttersstukken uit het roemrijke verleden van dit oude vestingstadje, zetten zij allen hun handtekening onder het certificaat.

Dat er behoefte is aan gekwalificeerde vrijwilligers bleek onlangs toen een seniorenflat in Rotterdam tijdelijk ontruimd moest worden. De bewoners werden een week lang in hotels ondergebracht. Voor de verzorging van deze mensen zijn gedurende deze week 140 Rode Kruis vrijwilligers ingezet.