Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws ​​Pubquiz in Rotterdam voor 3FM Serious Request 2014
24 december 2014 |

​​Pubquiz in Rotterdam voor 3FM Serious Request 2014

Na een spannende voorbereidingsperiode – keuze bar, maken en drukken flyers, spreekstalmeester, komen er wel teams etc.– ging op 23 december om 20.30 uur de Pubquiz in Café Beurs van start. De studentendesk Rotterdam Rijnmond had het vuur uit de sloffen gelopen om deze actie in een paar weken op poten te zetten. Een waar meesterwerkje – samen met vele vrijwilligers.

Onder de bezielende leiding van spreekstalmeester Bas van Gerwen – dit keer gekleed als circusdirecteur – werden de vragen op het publiek afgevuurd. En als je denkt – zo’n pubquizje doe ik er even bij, vergeet het dan maar. Het waren echt serieuze vragen en het ging niet alleen over muziek, maar over politiek, Nobelprijswinnaars, soapies, bekende en onbekende Nederlanders etc. Weet je hoeveel de leeftijd van de leden van de Rolling Stones bij elkaar opgeteld is? 275 jaar. Dat is nou zo’n vraag. En bij het oplezen van de antwoorden klonk vaak instemmend gejuich of grommend afkeuren.

De vrijwilligers van de studentendeks liepen af en aan om de antwoorden op te halen, plaatjes te draaien, deelname bijdrage op te halen etc. Hulde voor hun inzet.

Er waren 13 deelnemende teams met veel jongeren – leuk om hun betrokkenheid en enthousiasme te zien. Maar ook met een team van het Verenigingskantoor, afdelingsbestuur Rotterdam en districtsbestuur Rotterdam Rijnmond. Winnaar was het team van de Studentendesk Rotterdam Rijnmond, gevolgd door een team dat werd gesponsord door Godelieve Jacobs, ons districtsbestuurslid vrijwilligerswerk en educatie. Ieder team had natuurlijk een naam, maar die zijn me even ontschoten.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door de band HeavyLight – onder de bezielende leiding van hun manager Jack Beerens. En deze manager is een oude zakenrelatie van mij – hij had meteen nog wat zakelijke vraagjes voor me – het zakelijke met het aangename verenigen.  De band kwam haar nieuwe single promoten en verder de Pubquiz voor 3FM Serious Request 2014 ondersteunen. En daar zijn ze zeker in geslaagd.

Al met al een leuke, gezellige actie in hartje Rotterdam voor 3FM Serious Request. Hulde en dank aan alle vrijwilligers, en er is al weer volop gebrainstormd over de Pubquiz 2015.

Jacob van der Vis