Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Samenwerking politie en Ready2Help bij opsporing vermiste personen een succes!
26 mei 2017 |

Samenwerking politie en Ready2Help bij opsporing vermiste personen een succes!

​25 mei was de internationale dag van het vermiste kind. Een dag waarbij ook de politie Rotterdam-Oost stil stond bij de hulp die Ready2Help sinds kort biedt wanneer er een urgente vermissing is:

"Afgelopen zondagmiddag was het raak! Een 4 jarig kind was al ruim een uur zoek na het spelen in een speeltuin. Het vermoeden bestond dat ze met een ander kindje was mee gegaan naar een woning, maar dat was niet zeker en welke woning was onbekend… 

Plan was om in de zeer dichtbevolkte wijk in Rotterdam Zuid huis aan huis aan te bellen met de foto van het kind. Twee minuten nadat de politie het alarmnummer van het ZOEKteam had gedraaid kwam de melding dat het kind gelukkig terecht was.
 
Dat is soms ook anders. Heel fijn om op jullie te mogen vertrouwen om de politie te helpen zoeken als het écht nodig is! 

Verschillende mensen wandelen over straat. Op de rug gezien een politieagent en diverse mensen met een Ready2Help vest aan.

Afgelopen november in Delft heeft jullie inzet bewezen dat het ZOEKteam een belangrijke schakel is in het scala opsporingsmethoden van de politie. En dat blijft niet ongezien: Na de zomer breiden we de pilot in Rotterdam-Oost uit en starten we de werving en instructie van Ready2Helpers in de andere delen van Rotterdam-Rijnmond. 

Ook andere regio’s (in Noord-Holland) hebben inmiddels hun interesse geuit in een samenwerking met Ready2Help na de presentatie van de actie in Delft voor het Landelijk Overleg Vermiste Personen van de politie".

Help mee en maak samen met ons Rotterdam sterker: Meld je ook aan voor Ready2Help​
 

Artikel delen?