Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Sporten in de modder
24 mei 2016 |

Sporten in de modder

​Op het evenemententerrein in Bergschenhoek is op 30 april voor de eerste keer de Strong Man Run georganiseerd. Het Rode Kruis was uitgenodigd om, waar nodig, medische hulp te verlenen. Er waren ruim 30 vrijwilligers aanwezig.
Vanuit het oosten van het land – waar de Strong Man Run al eerder heeft plaatsgevonden - waren vijf ervaringsdeskundigen afgereisd om te ondersteunen. Dat bleek erg nuttig, want op het 1,6 mile parcours waren 25 obstakels gebouwd waar elke deelnemer op zijn uithoudingsvermogen getest werd.

Om 12.00 uur was het startschot voor de Ladies Run. Maar liefst driehonderd vrouwen klauterden over de diverse hindernissen om te eindigden in een moddersloot. Het weer was redelijk, maar door de waterhindernissen was kou de grootste hulpvraag voor het Rode Kruis. Om 16.00 uur was de start voor de Strong Man Run 1,6 mile. Zij kregen hetzelfde parcours voor hun kiezen, alleen dan in drie etappes: selectie, halve finale en finale. Aangezien de temperatuur in het begin van de avond verder daalde waren de thermo-dekens een welkome ondersteuning bij de finish.

strongmanrun.jpg 
Zondag 1 mei werd deel twee van de Strong Man Run en de Ladies Run gehouden. Het weer was beter dan de dag ervoor en het aantal deelnemers aanzienlijk. Achthonderd lopers voor de 12 mile en vierhonderd deelnemers voor de 21 mile. Het bleek een dag met veel zon en enthousiaste deelnemers. Het Rode kruis was vertegenwoordigd met tien vrijwilligers meer dan de dag ervoor, omdat het parcours vandaag aanzienlijk langer was, en met meer obstakels.

Op wat kleine verwondingen na was het een mooie run. Ook nu was de onderkoeling door alle water en modder obstakels de grootste zorgenpost. Tientallen thermo-dekens werden uitgedeeld en de kachel in de Rode Kruis tent brandde op volle toeren. En dat terwijl de buitentemperatuur zeker twintig graden was. De organisatie was in handen van Nanette Louwrier en teamleider Ewoud Eerland.

Artikel delen?