Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws 2000 sporters vertrouwen op Rode Kruis tijdens WK roeien in Rotterdam
1 september 2016 |

2000 sporters vertrouwen op Rode Kruis tijdens WK roeien in Rotterdam

Ruim een week lang was de Willem-Alexanderbaan in de Eendrachtspolder bij Rotterdam, het roei-middelpunt van de hele wereld. Een combinatie van Rode Kruis collega’s uit 13 verschillende afdelingen heeft daar voor het oog van de hele wereld, door weer en wind gezorgd voor EHBO

Nadat de eerste dagen alle boten uitgepakt waren en een plaatsje gekregen hadden op het grote terrein, startten allereerst de kwalificatie wedstrijden. Helaas kregen roeiers en bezoekers te maken met zeer slecht weer; hevige slagregens en wind. Sommige roeiers werden letterlijk van de boot het water in geblazen en wisten niet wat hen overkwam. 

Anderen, zoals de Nederlandse Marieke Keijser die ook traint op deze baan, hadden duidelijk meer ervaring met dit weertype en kwalificeerden zich direct.

Na een paar dagen trok gelukkig alles open maar nu liepen de temperaturen al snel op naar ruim 30 graden! Wederom aanpakken voor de Rode Kruisers maar nu vanwege blaren en flauwtes en uitputting van roeiers bij aankomst. 

Uiteindelijk is Nederland met drie keer goud en 2 keer brons als eerste geëindigd in de medaillespiegel min 23 jaar. Daarnaast werd bij de junioren een bronzen medaille behaald. Fantastisch resultaat dat mede dankzij een uitstekende organisatie en heel veel vrijwilligers tot stand is gekomen.

Voor de hulpverlening en bemanning van EHBO posten op evenementen als deze, hebben we altijd ​vrijwilligers nodig. Heb jij interesse? Kijk bij onze actuele vacatures en meld je aan!

Foto's: Richard Jetten

Artikel delen?