Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Rode Kruis voert campagne voor vergeten kinderen
3 oktober 2014 |

Rode Kruis voert campagne voor vergeten kinderen

Samen met achttien artiesten vraagt het Rode Kruis aandacht voor kinderen die vergeten worden: de kinderen in conflictgebieden die dreigen te sterven door een gebrek aan voedsel. Het compilatiealbum Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen is te downloaden via www.rodekruis.nl

Vergeten liedjes.jpg 

De honger van de kinderen in Zuid-Soedan, Centraal-Afrika en Syrië is echt, en duurt soms al maanden of zelfs jaren. Kinderen in conflictgebieden zijn kwetsbaar, omdat de voedselvoorziening vaak over een langere periode verstoord is.

Plundering en ontregeling

De onveiligheid in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan en de Centraal Afrikaanse Republiek maakt dat de landbouw en handel ontregeld raken. Op de vlucht voor geweld kunnen ouders niet naar hun akkers om te zaaien of te oogsten. Naar de markt om eten, zaden of landbouwmaterialen te kopen is te gevaarlijk. Bovendien kunnen de oogst en het vee ten prooi vallen aan plunderingen door gewapende groepen.

Voorzien in een eigen bestaan

Rode Kruis wil deze kinderen (en hun families) helpen met voedsel en acute medische hulp. Maar ook door het uitdelen van  zaaigoed en gereedschap, zodat families met kinderen in hun eigen bestaan kunnen voorzien, en daarmee in hun eigen voedsel.

Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen

Maar liefst achttien artiesten werkten belangeloos mee aan het album Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen. Zij doneerden een vergeten nummer aan het Rode Kruis: een liedje dat zij niet eerder hebben uitgebracht. Al deze nummers zijn bijeengebracht op het  compilatiealbum Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen. Onder de artiesten niet de minsten: Ilse DeLange & JB Meijers, de Zeeuwse rockbands Racoon en Bløf, maar ook A Balladeer, De Staat, Go Back to the Zoo, Greg Holden, Janne Schra, Marike Jager, Milow, Niels Geusebroek, Kovacs, Tessa Rose Jackson en White Lies.