Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws ​Rode Kruis Tulp in tulpentuin op de Dam
12 januari 2015 |

​Rode Kruis Tulp in tulpentuin op de Dam

Het Rode Kruis doet in Nederland prachtig werk en dat mag best wat meer in de schijnwerpers staan. Daarom is er een nieuwe actie bedacht om meer aandacht te vragen en fondsen te werven voor onze noodhulp in Nederland.
Omdat het Rode Kruis symbool staat voor noodhulp in Nederland gaan we dit doen met een product dat symbool staat voor Nederland, de tulp.

Op 15 januari wordt er een speciale Rode Kruis-tulp gedoopt en op 17 januari zal de jaarlijkse tulpenpluktuin op de Dam in Amsterdam in het midden het Rode Kruis weergeven. De organisatie van de Nationale Tulpendag 2015 wilde de dag graag met ons delen. “Wij dragen het Rode Kruis een warm hart toe”, vertelt Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland. Ruim 200.000 tulpen vormen samen een vrolijke tulpenpluktuin op de Dam, met in het hart het symbool van het Rode Kruis. Arjan: “We willen niet alleen onze tulpen delen met de mensen en hen blij maken. We willen hen ook graag bewust maken van het werk van het Rode Kruis in Nederland.”
 
“De tulp staat symbool voor Nederland. En het Rode Kruis staat symbool voor noodhulp in Nederland,” vertelt onze directeur Gijs de Vries. “We vragen graag aandacht voor de duizenden Rode Kruis vrijwilligers die dag en nacht paraat staan om direct hulp te bieden bij calamiteiten in Nederland. Ook bij evenementen als de Nijmeegse Vierdaagse staan onze hulpverleners klaar om EHBO te verlenen. Zij zorgen er voor dat niemand in tijden van nood alleen staat. En dat is wel een pluktuin vol prachtige tulpen waard.”