Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Rode Kruis Rotterdam op de Parade
30 juni 2015 |

Rode Kruis Rotterdam op de Parade

​Met een aantal Parade-klassiekers en een jubileumvoorstelling viert de Parade deze zomer haar 25e verjaardag. In totaal staan er ruim 90 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op het programma, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt. Het rondreizende theaterfestival startte op donderdag 18 juni in het Museumpark in Rotterdam, waar ook een EHBO-post van het Rode Kruis Rotterdam aanwezig was, om vervolgens met haar tenten en restaurants door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam, waar de Parade haar tournee op zondag 23 augustus afsluit.

"Het was vooral blarenochtend" 

Met een aantal Parade-klassiekers en een jubileumvoorstelling viert de Parade deze zomer haar 25e verjaardag. In totaal staan er ruim 90 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op het programma, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt. Het rondreizende theaterfestival startte op donderdag 18 juni in het Museumpark in Rotterdam, waar ook een EHBO-post van het Rode Kruis Rotterdam aanwezig was, om vervolgens met haar tenten en restaurants door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam, waar de Parade haar tournee op zondag 23 augustus afsluit.

De EHBO-post werd continue door twee mensen bemand. Vrijdag stonden Wesley en Reinder er. "Het was vooral een blarenochtend deze ochtend", vertelt Wesley. "Vooral de medewerkers hadden hier last van. Ik stond hier al eerder deze week en vooral het personeel meldde zich bij de post. Een medewerker is van haar golfkarretje gevallen. Toch maar even een foto maken in het ziekenhuis, heb ik geadviseerd." "En er was een kok die een pan uit zijn handen liet vallen die tegen zijn scheenbeen aanviel, wat een grote, bloedende wond opleverde. Maar met een zwaluwstaartpleister, kon hij daarna weer verder", vertelt Reinder.

Vandaag is het tot nu toe rustig. Af en toe lopen de mannen een rondje over het terrein. "Het is leuk dat mensen je als een soort huisartsenpost zien. Zo kwam ook een kereltje die twee dagen eerder tegen een ijzeren paal was aangelopen waardoor hij zijn knie niet meer kon buigen. Bij zulke gevallen adviseren wij mensen toch even naar de huisarts te gaan. Een andere man die was gevallen had een hele jaap in zijn hand. Waarschijnlijk moest dat gehecht worden." De Parade reist hierna door naar Den Haag, waar ook weer EHBO-posten van het Rode Kruis  aanwezig zijn.