Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Rode Kruis aanwezig bij de Rotterdamse marathon
21 april 2015 |

Rode Kruis aanwezig bij de Rotterdamse marathon

Zondagochtend 12 april half 8 stapt Edo - de fotograaf van vandaag - in de auto. Op naar Rotterdam. Eerst naar de Henry Dunant, het cruiseschip van het Rode Kruis. Dit lag afgemeerd in Rotterdam - goed te zien vanuit de helikopter, die ingezet werd bij het verslag van de dag.

Koffie

Maar om half 9 hadden we afgesproken met het Rode Kruis-team om foto's te maken. Gelukkig was er koffie. Vervolgens naar het Stadhuis om de pershesjes op te halen en dan door naar de start. We hebben zes groepen zien starten vanaf de VIP-tribune.
Vervolgens naar de Leeuwenstraat - het Districtskantoor Rotterdam Rijnmond. Hier is het communicatiecentrum van de Rode Kruis-inzet tijdens de marathon. Hier worden vragen beantwoord, de PAM (een bus) gedirigeerd - waar hij heen moet - en bijgehouden welke "incidenten" er zijn en hoe die afgehandeld zijn. Erg belangrijk voor de evaluatie en heel belangrijk als ondersteuning van deze dag - en niemand ziet dit eigenlijk.
Ondertussen werd de tafel alvast gedekt voor het eten van vanavond  voor 60 man. De totale inzet is ruim 65 personen - altijd flexibel inspelend op de omstandigheden.

_MG_0481.jpg 

Mooie prestatie

Vervolgens naar de 30 km. Post. We dachten hier Rode Kruisers te zien. Maar die stonden bij de 35 km. post. Hier kwam vaker de man met de hamer voorbij dan bij 30 km. Wel even de profs van de marathon voorbij zien komen - ontzettend leuk om te zien en veel enthousiast publiek.
Teruggelopen naar de VIP-tribune aan de Coolsingel en wachten op de binnenkomers en prijswinnaars. Een mooi gezicht! En momenten voor sfeerfoto's. En vermoeide, emotionele momenten waarbij de inzet van het Rode Kruis goed zichtbaar werd en de lopers, die hier dankbaar gebruik van maken. Ook de eerste teams van Rode Kruis-lopers binnen zien komen. Mooie prestatie en mooie pr voor Ready2Help, een burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis.
Als laatste nog even terug naar de Henri Dunant - hij was verlegd, dichter bij de Erasmus Brug - beter in het zicht van de helikopter.

Chinees

Tegen een uur of 4 terug met de auto en de fotograaf naar Utrecht - de NN Rotterdam Marathon was voorbij. Op het Rode Kruis-kantoor moest toen nog Chinees gegeten worden ter afsluiting.
Van de hele dag zouden we wel 150 foto's of meer kunnen laten zien, maar er is gekozen voor een mooie reportage, die te zien is op Instagram met een paar mooie momenten, waarbij ook de inzet van het Rode Kruis mooi naar voren komt.

Op naar het volgende evenement...........

Door Jacob van der Vis

 

‚Äč