Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Rode Kruis Rotterdam wint derde prijs!
20 februari 2017 |

Rode Kruis Rotterdam wint derde prijs!

​Begin januari startte het Rode Kruis Rotterdam, net als (landelijk) 259 andere genomineerden, een actie om stemmen te werven voor haar campagne bij het ING Nederlands fonds. Hoe hoger het aantal stemmen, hoe hoger het bedrag van de donatie waarvoor we in aanmerking kwamen. Dit weekend werd bekend wat de uiteindelijke prijs was.

​ING Nederland Fonds

Het ING Nederlands fonds maakt met de slogan HelpNederlandvooruit per lokaal kantoor 5 goede doelen blij met bedragen tussen de € 1.000 en de € 5.000. Voorwaarden zijn dat het om een Nederlandse stichting  gaat die humane hulp biedt, zonder winstoogmerk werkt en gericht is op een lokale doelgroep.

Zelfredzaamheidsprojecten

Het Rode Kruis Rotterdam vroeg om een bijdrage voor haar zelfredzaamheidsprojecten. Van uiteenlopende kwetsbare groepen; kinderen, mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking maar ook senioren, vergroten we de zelfredzaamheid. We trainen en geven voorlichting, leren vaardigheden aan en ondersteunen bij het opzetten of uitbreiden van een persoonlijk netwerk. Zo maken we met elkaar Rotterdam sterker.

een groep mensen poseert opgetogen, buiten op straat voor het stadhuis van rotterdam

Derde prijs

Zaterdagmiddag was de onthulling: Het Rode Kruis Rotterdam had de derde prijs gewonnen. Uit handen van Wouter Spoelder, Dean Baal en Marc Boon van het ING kantoor op het Stadhuisplein ontvingen we een fantastisch bedrag van € 2.000!

Iedereen heel hartelijk dank voor het uitbrengen van je stem op ons! 

Wil je een voorbeeld zien van een zelfredzaamheidsproject waarbij we 60 vrouwen op Zuid een EHBO training gaven? Bekijk wat we deden bij ​House of Hope.


Artikel delen?